Skip to Content
ING België past tarieven aan marktomstandigheden aan en investeert voort in digitale diensten met toegevoegde waarde voor haar klanten

ING België past tarieven aan marktomstandigheden aan en investeert voort in digitale diensten met toegevoegde waarde voor haar klanten

Dinsdag 20 april 2021 - Brussel – Vanaf 1 juli 2021 past ING België de tarieven van de ING Lion Account en de Groene ING-Rekening aan en verlaagt de bank de drempel waarboven een negatieve rente van ‑0,50% wordt aangerekend naar 250.000 euro. De klanten worden hierover vanaf 20 april 2021 persoonlijk ingelicht. De wijzigingen zijn het gevolg van de huidige marktvoorwaarden met lage en negatieve rentes, van hogere kosten als gevolg van de regelgeving en van de investeringen die voortdurend noodzakelijk zijn om aan de huidige en toekomstige verwachtingen van de klanten te voldoen.

Tarieven ING Lion Account en Groene ING-Rekening worden herzien

ING België heeft besloten om de tarieven van twee zichtrekeningen te herzien in het licht van, onder meer, de investeringen in diensten met toegevoegde waarde die in de pakketten voor dagelijks bankieren zijn inbegrepen.

Enkele recente voorbeelden van diensten die in het aanbod voor dagelijks bankieren van ING zitten, zonder extra kosten voor de klanten, zijn:

  • cashbacks via de ING+ deals voor meer dan 250.000 klanten die elke gebruiker gemiddeld 27 euro opbracht in 2020;
  • INGs abonnementenbeheer via OneView, waarmee klanten veel kunnen besparen. Tijdens de testfase zegde één gebruiker op de tien ten minste één abonnement op, goed voor een gemiddelde jaarlijkse besparing van zowat 400 euro;
  • Switch, een nieuwe functie in OneView, maakt het voor klanten mogelijk om na te gaan of er interessantere alternatieven zijn voor hun huidige energieleverancier of mobiele operator. Via Switch kunnen zij meteen hun overstap regelen;
  • en gratis instantoverschrijvingen voor particulieren. In 2020 registreerde ING zo’n 34 miljoen uitgaande betalingen.

Vanaf 1 juli 2021 wordt voor de Lion Account een maandelijkse vergoeding van 1,90 euro aangerekend. Deze tariefwijziging geldt niet voor houders van een Lion Account tussen 18 en 25 jaar oud. Voor de Groene ING-Rekening zal voortaan maandelijks 4,50 euro worden aangerekend, of 54 euro per jaar (in plaats van 44 euro per jaar).

Alle klanten met deze rekeningen hebben volledige toegang tot de online en mobiele diensten van ING en kunnen voor persoonlijk advies een beroep doen op de bankiers van ING.

Voor meer dan 97% van alle klanten van ING België geen negatieve rente

Op 1 juli 2021 verlaagt ING de drempel waarboven een negatieve rente van ‑0,50% ​ wordt aangerekend van 1 miljoen euro naar 250.000 euro (* zie voorbeeld in tabel hieronder). Die aanpassing is het gevolg van de omstandigheden op de Europese en Belgische markt, de ontwikkeling van de marktrente en het spaargedrag van de klanten.

Voor meer dan 97% van alle zakelijke en particuliere klanten blijft de verlaging van deze drempel zonder gevolgen. Vandaag heeft minder dan 2,5% van de zakelijke klanten en minder dan 0,5% van de particuliere klanten een saldo van meer dan 250.000 euro per rekening.

ING België vindt het belangrijk dat klanten, zowel particulieren als bedrijven, een financiële buffer voor onverwachte kosten blijven aanhouden. Mogelijke alternatieven om negatieve rente te vermijden zijn beleggingen in financiële producten, vastgoed of andere vormen van belegging.

ING België informeert al haar klanten in overeenstemming met de wettelijke voorschriften.

Story image

 

 

Downloads

Terug naar boven