Wijzigingen Directiecomité ING België

Met dit persbericht wensen we u te informeren over enkele wijzigingen in het Directiecomité van ING België die de komende maanden ingaan.

Tanate Phutrakul aangesteld als ING Group Controller

Tanate Phutrakul, nu Chief Financial Officer (CFO) ING België, wordt per 1 oktober 2018 ING Group Controller. Tanate volgt Norman Tambach op, die op 1 juni 2018 naar ING Duitsland is gegaan als hoofd Financial Accounting. Tanate zal rapporteren aan CFO Koos Timmermans.

Tanate is in 1998 bij ING Group begonnen als managing director van ING Barings Securities Thailand Limited. In 2003 nam hij afscheid van ING om zijn carrière buiten de bank voort te zetten, waarna hij in 2008 weer terugkeerde naar ING als CFO voor OIB, en vanaf 2012 als CFO bij Retail Banking International. Op 1 januari 2015 startte hij in zijn huidige functie als CFO van ING in België.

Johan Kestens verlaat ING

Johan Kestens, Chief Information Officer (CIO) ING België, heeft besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan buiten ING. Hij zal zijn werk per 1 september 2018 neerleggen, maar blijft de komende periode meewerken aan enkele strategische projecten.

Johan is in 2014 bij ING gestart als hoofd Information Technology Services (ITS) en lid van het Directiecomité van ING België. Hij heeft zijn brede ervaring en kennis van de financiële sector ingezet om ITS naar het volgende niveau te tillen. Recent leidde hij de IT-transformatie in België op weg naar een één, cross-border IT-organisatie in België en Nederland.

Ten gepaste tijden worden de opvolgers van zowel Tanate Phutrakul, voor de functie van CFO ING België, als van Johan Kestens, voor de functie van CIO ING België, aangekondigd.

Corporate
Contacteer ons

Press Office - ING Belgium

Press Office - ING Belgium