Skip to Content
Vlaamse overheid herbevestigt vertrouwen in ING België als huisbankier tot 2026

Vlaamse overheid herbevestigt vertrouwen in ING België als huisbankier tot 2026

Grootbank beheert al meer dan tien jaar transacties voor Vlaamse administratie

ING België mag zich twee jaar langer huisbankier noemen van de Vlaamse overheid. ING België beheert sinds 2012 alle betalingsverkeer van de Vlaamse overheid en van tientallen agentschappen. Op jaarbasis komt dit neer op gemiddeld 120 miljard euro aan betalingen of 10 miljoen transacties die de bank mag beheren in opdracht van de overheid.

Concreet zal de bank tot eind januari 2026 alle betalingsverkeer van de Vlaamse ministeries en honderd agentschappen beheren. Recent zijn er nog vijftig nieuwe namen bijgekomen. Het gaat om kleppers als Lantis (voorheen BAM), Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), Corda Campus, … Ook stelt ING eventuele bankwaarborgen ter beschikking en biedt de bank een kredietlijn van 3,75 miljard euro aan.

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financiën en Begroting

“Vanuit de Vlaamse overheid zijn we zeer tevreden over de vlotte samenwerking met ING. We zijn dan ook blij dat we het kassierscontract met ING kunnen verlengen, en dit voor 2 jaar en aan dezelfde gunstige voorwaarden. Het is een win-win voor beide partijen, dat blijkt ook uit het vertrouwen dat ING heeft in de financiële situatie van de Vlaamse overheid. De bijhorende kredietfaciliteit van 3,75 miljard euro wordt immers ook aan dezelfde goede voorwaarden verlengd.”

ING België is verheugd dat de Vlaamse overheid de samenwerking met twee jaar verlengt.

Peter Adams, CEO ING België

“Jaarlijks leiden we naar schatting 10 miljoen verrichtingen in goede banen. Denk bijvoorbeeld aan alle Vlaamse subsidies of werkingsmiddelen zoals het gemeentefonds, of de betalingen van de lonen van leerkrachten en ambtenaren. Dat is een grote verantwoordelijkheid en we zijn dan ook zeer trots dat de Vlaamse overheid het vertrouwen in ons als huisbankier herbevestigt. Als bank van agentschappen en ministeries die actief zijn in de publieke en social profit sector, willen we een betrouwbare partner zijn voor álle segmenten in onze samenleving. De goede samenwerking die al meer dan een decennium loopt, zien we vandaag bevestigd en dat stellen ook onze medewerkers zeer op prijs.”

 

  

 

Contacteer ons

Gianni De Muynck
Spokesman & Media Relations Manager, ING Belgium

E: gianni.de.muynck@ing.com

T: +32 478 66 21 58

Ben Bruynseels
Woordvoerder minister Matthias Diependaele - Vlaams minister van Financiën en Begroting

E: ben.bruynseels@vlaanderen.be

M: +32 495 70 86 54

Terug naar boven