Skip to Content

Rik Vandenberghe verlaat ING België en wordt CEO bij besix group.

De Raad van Bestuur van ING België kondigde vandaag aan dat Rik Vandenberghe zijn ontslag heeft ingediend als CEO en lid van de Raad van Bestuur van ING België.

De Raad van Bestuur van ING België kondigde vandaag aan dat Rik Vandenberghe zijn ontslag heeft ingediend als CEO en lid van de Raad van Bestuur van ING België. Hij blijft CEO van ING België tot 28 februari.

Rik Vandenberghe begon zijn carrière bij Bank Brussel Lambert in 1984 en bekleedde verschillende functies in België en in het buitenland, tot hij in mei 2013 werd aangesteld als CEO van ING België. “Na meer dan 30 jaar bij ING heb ik besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan buiten de financiële sector. Ik vertrek met een gerust hart, want ik weet dat ik ING in goede handen achterlaat. ING heeft nooit op individuen gesteund, maar op teamwork. En dat team is uitermate geschikt om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden”, aldus Rik Vandenberghe.

Eric Boyer de la Giroday, voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België voegt daaraan toe: “In naam van de Raad van Bestuur wil ik Rik bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan ING België van de voorbije decennia, en wens ik hem het beste voor de toekomst. Ik respecteer Riks beslissing, maar vind het uiteraard jammer. We zullen zijn ervaring en brede kennis van de sector missen.”

De opvolger van Rik Vandenberghe als CEO van ING België zal binnen afzienbare tijd aangekondigd worden en is afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouder.

___
Voor meer informatie:
Vanessa Zwaelens, + 32 2 547 24 84, + 32 474 74 14 29, pressoffice@ing.be

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on