Skip to Content
Primeur: ING België lanceert ING QR Code om makkelijker en veiliger online te bankieren

Primeur: ING België lanceert ING QR Code om makkelijker en veiliger online te bankieren

Nieuwe technologie speelt in op halvering van aantal kaartlezers en nieuwe vormen van cybercriminaliteit

Klanten van ING België hoeven hun kaartlezer niet meer altijd en overal bij zich te hebben om in te loggen of een transactie te doen via hun computer. Dit kan voortaan met de ING QR Code, een primeur binnen het Belgische bankenlandschap. Op die manier maakt de bank thuisbankieren gemakkelijker voor particuliere en professionele klanten. Het is bovendien een antwoord op het fenomeen dat steeds minder mensen een kaartlezer bestellen, omdat ze meer mobiel bankieren. De slimme technologie waarmee de ING QR Code is ontwikkeld, is ten​​slotte een extra wapen in de strijd tegen cybercriminelen.   

1,5 miljoen mensen – dat zijn bijna zes op de tien klanten van ING België – bankieren met de ING Banking-app. Bijna dertig procent gebruikt Home’Bank voor bankieren via de computer. In zeven op de tien gevallen grijpen klanten terug naar de kaartlezer om in te loggen. Het aantal klanten dat nog een kaartlezer bestelt, is echter in vijf jaar tijd gehalveerd doordat we meer mobiel bankieren. Iedereen heeft zijn smartphone bijna altijd op zak, terwijl een kaartlezer wel eens zoekgeraakt thuis. Daar maakt de bank nu komaf mee door de ING QR Code te lanceren. 

​Sali Salieski, Head Retail & Private Banking bij ING België:

Wanneer je wil inloggen via je computer op Home’Bank of Business’Bank, kan je klikken op de ING QR Code. Er komt een QR-code tevoorschijn die je kan scannen met je ING Banking-app. Wanneer je de app opent, zie je meteen een scanner die de QR-code op jouw computerscherm leest. Vervolgens kan je je identificeren via een cijfercode, Face ID of Touch ID. Wanneer je dan een transactie wil ondertekenen die je normaal met jouw kaartlezer zou doen, ontvang je op je smartphone onmiddellijk een melding om deze transactie te bevestigen. Wie geen smartphone heeft, kan uiteraard de kaartlezer blijven gebruiken.


​Nieuwe technologie houdt cybercriminelen op afstand   
 

ING België schakelt met de invoering van de ING QR Code een versnelling hoger om bankieren via Home’Bank en Business’Bank makkelijker te maken. Het is het resultaat van ongeveer een jaar samenwerking tussen meer dan 250 technologie- en bankspecialisten binnen ING uit negen verschillende landen. De bank voegt hiermee, naast de kaartlezer en itsme, een derde beveiligde optie toe om online te bankieren. ING is de eerste bank in België die deze innovatie in de markt zet. 

Sali Salieski, Head Retail & Private Banking bij ING België:

​​​Klanten hoeven geen ingewikkelde codes meer over te typen waarvan ze niet weten wat ze betekenen of waarbij het onduidelijk is of cybercriminelen meelezen. Je blijft binnen de eigen ING-omgeving en krijgt extra details over je transactie zodat je makkelijker kan nagaan of alles klopt. Op die manier maken we het nóg gebruiksvriendelijker voor onze klant.

ING QR Code in de strijd om afvalberg te verminderen  

De ING QR Code is er niet alleen om online bankieren makkelijker en eenvoudig te maken. ING draagt er ook z’n steentje mee bij aan het verkleinen van de elektronische afvalberg. Volgens de meest recente cijfers van Recupel, de organisatie die elektrische en elektronische apparaten in ons land recycleert, hebben Belgische gezinnen samen nog vijftig miljoen ongebruikte elektrotoestellen in huis. In de top tien staan op de derde plaats kaartlezers en rekenmachines. Dat komt neer op 1,5 miljoen stuks.  

Sali Salieski, Head Retail & Private Banking bij ING België:

Met de invoering van de ING QR Code willen we ook onze bijdrage leveren om de afvalberg te verkleinen. Met de digitalisering schatten we in dat de kaartlezer op termijn niet meer veel zal gebruikt worden. Al benadrukken we dat het nog steeds een geldig en veilig alternatief blijft om in te loggen en transacties te ondertekenen.

Story image

 

Terug naar boven