Skip to Content
Pinar Abay wordt eerste vrouw die Raad van Bestuur ING België gaat leiden

Pinar Abay wordt eerste vrouw die Raad van Bestuur ING België gaat leiden

Donderdag 12 mei 2022 - Brussel - Pinar Abay is benoemd tot voorzitster van de Raad van Bestuur van ING België. Zij volgt Diego du Monceau op, die de leeftijdsgrens heeft bereikt voor de Raad van Bestuur, waarvan hij sinds 1993 lid en sinds 2020 voorzitter was. Abay wordt de eerste vrouw in de 150-jarige geschiedenis van de bank die de Raad leidt. Tegelijkertijd verwelkomt de Raad ook Hilde Laga als niet-uitvoerend bestuurder. Hiermee wordt het genderevenwicht binnen de Raad, die voor meer dan 50% uit vrouwen bestaat, versterkt.

Ik ben er trots op voorzitter te worden van het bestuur van ING België, dat bestaat uit leden met zeer diverse achtergronden, van wie meer dan de helft vrouw is. Vooral de komst van Hilde Laga brengt veel bestuurservaring met zich mee en bevestigt het streven naar genderevenwicht en diversiteit aan ervaring in ons bestuur. Met deze benoeming zijn 7 van de 9 niet-uitvoerende leden vrouw. Dit is een belangrijke stap als het erop aankomt om de daad bij het woord te voegen voor meer inclusievere en diverse raden van bestuur in België. Namens ING wil ik Diego hartelijk danken voor zijn bijna 30 jaar lange inzet voor de Raad van Bestuur van ING België. Zijn nationale en internationale ervaring en netwerk zijn ons de afgelopen jaren goed van pas gekomen, terwijl Diego sterk heeft bijgedragen aan de versterking van het bestuur en de diversiteit van de Raad van Bestuur van ING België.
Pinar Abay - voorzitster Raad van Bestuur ING België

Pinar Abay werd voor het eerst in juli 2016 benoemd tot niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur van ING België. Sinds januari 2020 is zij lid van de Management Board Banking van ING en hoofd Market Leaders, verantwoordelijk voor België, Luxemburg en Nederland. Daarvoor was zij CEO van ING in Turkije. Voordat zij in 2011 bij ING in dienst trad, werkte Pinar Abay bij McKinsey & Company in Istanbul, San Francisco en New York, waar zij internationale bancaire klanten bediende.

Hilde Laga treedt toe tot de Raad van Bestuur als niet-uitvoerend bestuurder. Zij is momenteel voorzitster van de Raad van Bestuur van Gimv en lid van de Raad van Bestuur van Barco en Greenyard. Zij is gastprofessor aan de rechtsfaculteit van de KU Leuven en lid van de Belgische Commissie Corporate Governance. Zij stichtte het advocatenkantoor Laga, waar zij jarenlang managing partner was, alsook hoofd van het departement Corporate and M&A.

Ik ben blij dat ik mijn bestuurservaring kan inbrengen in deze bank die al 150 jaar lang mensen en bedrijven helpt om hun dromen waar te maken. Het is ook een verrijking om deel uit te maken van een zeer diverse Raad van Bestuur. Ik ben van plan verder te bouwen aan de implementatie van de nieuwe strategie "banking made simple" en toegevoegde waarde te bieden aan onze klantenHilde Laga - niet-uitvoerend bestuurder ING België

De Raad van Bestuur van ING België telt negen vrouwen en acht mannen, allen met uiteenlopende internationale expertise. In lijn met deze ambitie zijn recent twee nieuwe leden tot de Raad toegetreden: Ronald Oort als niet-uitvoerend lid en Peter Göbel als uitvoerend bestuurder. Ronald Oort is sinds augustus 2018 Chief Risk Officer van ING in Spanje en Portugal en is al meer dan 25 jaar werkzaam bij ING, in verschillende functies in Nederland, Polen, Brazilië en Roemenië. Peter Göbel is hoofd Business Banking van ING België en vanaf april 2022 lid van het directiecomité. Voorheen was hij hoofd Business Banking Salers bij ING België. Hij trad in 2007 in dienst bij ING als hoofd Real Estate Finance voor Nederland en Polen.

Bekijk hier de volledige samenstelling van de Raad van Bestuur van ING België.  

 

 

Terug naar boven