Peter Adams benoemd tot CEO van ING in België

Peter Adams benoemd tot CEO van ING in België

Brussel -  Peter Adams (44) is benoemd tot CEO van ING in België met ingang van 2 januari 2021. Peter Adams volgt Hans De Munck op die sinds 1 oktober 2020 ad interim de functie van CEO uitoefent. Hans De Munck zal zijn rol als CFO van ING in België voortzetten. 

Peter Adams heeft ruime ervaring in zowel de Belgische als de internationale financiële sector. Momenteel is hij managing director en senior partner bij Boston Consulting Group (BCG), waar hij de Europese divisie People and Organisation leidt. Daarvoor was Peter managing partner voor BCG in België en Luxemburg. Sinds hij in 1999 aan de slag ging bij BCG was Peter betrokken bij enkele van de grootste transformaties in de Europese bankensector, in het bijzonder in de Scandinavische landen, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Benelux. Hij adviseerde retail- en commerciële banken en verzekeraars over een breed aandachtsgebied, met name strategie, operations en transformatie.

"We zijn zeer verheugd met de benoeming van Peter Adams als CEO van ING in België. We blijven onze inspanningen opvoeren om digitalisering, investeringen in mobiel, contact center en platformen voor advies op aftstand te versterken. Peters ruime ervaring in de financiële sector en zijn samenwerking met verscheidene banken in diverse rollen zal hier zeker aan bijdragen. Peter zal een centrale rol spelen in het vasthouden van de dynamiek van de transformatie van ING in België die onderdeel is van onze wereldwijde inspanningen op dat gebied. Ik heb er alle vertrouwen in dat Peter met succes zal blijven inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten die hun bankzaken zelf volledig in de hand willen houden.
Pinar Abay, lid van de Management Board van ING Groep en head of Market Leaders

 

Corporate
Contacteer ons

Safia Yachou - Head of Media Relations, ING Belgium

Safia Yachou - Head of Media Relations, ING Belgium