Skip to Content
Meer dan 150 medewerkers van ING België doen afdaling van Marnix-gebouw in Brussel

Meer dan 150 medewerkers van ING België doen afdaling van Marnix-gebouw in Brussel

De Belgische bank daagt collega’s uit in het kader van haar 150ste verjaardag

Vrijdag 22 oktober 2021 - Brussel - Op 13 november viert ING België haar 150ste verjaardag. De meer dan 7.000 medewerkers kregen in het kader van deze verjaardag een aantal uitdagingen voorgesteld met bekende Belgen, om hen in de bloemen te zetten via een onvergetelijke ervaring die hen uit hun comfortzone haalt. Een van die uitdagingen was een verticale afdaling vandaag van de meer dan 25 meter hoge voorgevel van het Marnix-gebouw in Brussel. De medewerkers werden begeleid door Sofie Lenaerts, de eerste Belgische vrouw die de ‘zeven toppen’ beklom.

ING België vindt haar oorsprong op 13 november 1871 met de Bank van Brussel en groeide daarna uit tot Bank Brussel Lambert (BBL) en ING België vandaag. Om deze mijlpaal te vieren hebben de meer dan 7.000 medewerkers een uitdaging gekregen die ondersteund wordt door verschillende bekende Belgen zoals onder meer Sam Bettens van K’s Choice, dj Regi, voormalig wielrenner Tom Boonen, de wereldkampioenen van het skydiveteam HayaBusa, comedian Philippe Geubels, zangeres-componiste Typh Barrow en bergbeklimster Sofie Lenaerts.

Een van deze uitdagingen vond vandaag plaats in Brussel onder mede-begeleiding van Sofie Lenaerts en andere professionals. Sofie is de eerste Belgische vrouw die de ‘zeven toppen’ beklom. Ze is daarnaast ook politie-inspecteur en presentatrice van “Kijk uit”.

“Meer dan 150 medewerkers deden de afdaling van het 25 meter hoge Marnix-gebouw. De hoofdzetel van ING met haar monumentale gevel is sinds maart erkend als Brussels erfgoed. Het is ongezien in de geschiedenis van de bank dat mensen van het Marnix-gebouw mogen afdalen. We wilden onze collega’s voor onze verjaardag een unieke ervaring geven die hen uit hun comfortzone haalt. Dat is aardig gelukt."

Het evenement duurde tot half negen vanavond, zodat de beleving met het verlichte Marnix-gebouw een extra speciaal effect kreeg. De voorgevel met haar ruim 360 ramen wordt sinds 2000 volledig verlicht met speciale lampen wat toen een wereldprimeur was.

Over het Marnix-gebouw

 • Midden maart van dit jaar op de bewaarlijst van Brussels erfgoed
 • Het Marnix-gebouw werd ontworpen in de jaren vijftig
 • Het is het enige gebouw dat de bekende Amerikaanse architect Gordon Bunshaft bouwde in Europa
 • Gebouw is 40.000 vierkante meter
 • Gevel is opgebouwd uit twee boven elkaar liggende delen: een glazen gevel met daarbovenop een tweede gevel die uit beton en kwarts bestaat
 • Voorgevel van het Marnix-gebouw wordt sinds 2000 volledig verlicht, wat een wereldprimeur was
 • Via een vernuftig elektronisch systeem worden beelden geprojecteerd op de façade. Alle 364 ramen van de voorgevel zijn voorzien van RGB lampen die een matrix van 364 veelkleurige en driedimensionale pixels voortbrengen

Over ING België - 150 jaar in een notendop

 • 13 november 1871: oprichting van de Bank van Brussel
 • 1830: oprichting Bank Lambert
 • Jaren zestig: Bank Lambert neemt haar intrek in nieuw Marnix-gebouw
 • 30 juni 1975: de Bank van Brussel en de Bank Lambert fuseren samen tot Bank Brussel Lambert (BBL)
 • 1998: BBL wordt een onderdeel van ING Groep
 • Meer info: https://about.ing.be/nl/ing-belgie/Geschiedenis.htm
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Terug naar boven