Skip to Content

Krista Baetens aangesteld als Chief Risk Officer bij ING België

Op 1 september 2016 treedt Krista Baetens toe tot het Directiecomité van ING België als Chief Risk Officer (CRO)

Op 1 september 2016 treedt Krista Baetens  toe tot het Directiecomité van ING België als Chief Risk Officer (CRO), na goedkeuring van de toezichthouder. Zij volgt Michael Jonker op die op 30 september 2016 met pensioen gaat.

Krista Baetens, sinds 2014 lid van de ING Leadership Council, is momenteel Global Head van de Specialized Financing Group van ING. Na bijna 20 jaar bij ING heeft Krista heel wat managementervaring opgedaan in het ontwikkelen, transformeren en uitbreiden van de bedrijfsstrategie als businesshoofd in Azië, Amerika en Europa.

Zij volgt Michael Jonker op die op 30 september met pensioen gaat en die de afgelopen 14 jaar de functie van CRO voor zijn rekening nam.

In haar nieuwe functie zal Krista Baetens zetelen in het Directiecomité van ING België en rapporteert ze hiërarchisch aan Rik Vandenberghe, CEO van ING België. Ze rapporteert functioneel aan Wilfred Nagel, Chief Risk Officer van ING Bank NV.

Het Directiecomité en ik willen Michael Jonker oprecht bedanken voor zijn professionaliteit en voor de bijdragen die hij geleverd heeft aan het succes van ING België. Daarnaast zijn  we verheugd om een nieuw lid in het Directiecomité te verwelkomen. We zijn ervan overtuigd dat Krista Baetens door haar ervaring een geschikte opvolger is voor de functie van Chief Risk Officer. Zij levert financiële expertise gekoppeld aan een grondig begrip van bestuur en leiderschap. We wensen haar veel succes met haar nieuwe professionele verantwoordelijkheden”, zegt Rik Vandenberghe.

Ik ben verheugd dat we Krista opnieuw welkom mogen heten in de Risk community.We kijken ernaar uit om met haar samen te werken zodat ING België en de Risk Management functie  haar Risk en commerciële ervaring kunnen benutten. In naam van de Risk community wil ik Michael ook nog bedanken voor zijn uitzonderlijke carrière en zijn jarenlange bijdrage aan ING. We zijn hem oprecht dankbaar', voegt Wilfred Nagel toe.

De aanstelling van Krista moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder.

Krista Baetens

Krista (Singapore, 1970) heeft een Master of Arts diploma Rechten van de Katholieke Universiteit Leuven. Ze begon haar carrière in 1995 bij Banca Monte dei Paschi di Siena in Brussel en verhuisde in 1996 naar Hongkong waar ze als stagiaire van het Prins Albert Fonds werkte voor een fonds voor privaat vermogen in handen van een Belgische familie. In 1998 ging ze aan de slag bij ING in Hongkong waar ze in de volgende 10 jaar een aantal front office en risk management functies zou uitoefenen in de ING-kantoren van Hongkong, New York en Amsterdam, met name als directeur Transactional Approval, Issuer Risk Management (ING Group) in 2004-2005.

Toen ze van 2007 tot 2012 in Singapore woonde, combineerde ze haar functie als Regional Head of Corporate and FI Lendings voor ING Azië, met de functie van Head of ING Bank Singapore en Head of Network ING Zuidoost-Azië.
In 2012 werd ze benoemd tot Head of Commercial Banking in Italië, waar ze tot 2015 bleef werken toen ze aangesteld werd als Global Head of the Specialized Financing Group van ING.

Ze ontving een aantal awards waaronder de Global Engaging Leadership Award van ING en ze werd genomineerd voor best practices doorheen ING. Ze kreeg ook de titel 'Laureaat Prins Albert Fonds' voor haar bijdrage aan de internationale businessontwikkeling in België. Recent behaalde ze ook kwalificaties als business en personal coach. Ze is een van de executive sponsors van het Orange Bike programma in Azië dat in 2013 succesvol gelanceerd werd.

---
Voor meer informatie:
Persdienst ING België, 02 547 24 84, pressoffice@ing.be

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on