Skip to Content
Jean Hilgers versterkt Raad van Bestuur van ING België

Jean Hilgers versterkt Raad van Bestuur van ING België

Brussel - De aandeehouder van ING België heeft Jean Hilgers aangesteld als onafhankelijke, niet-uitvoerend bestuurder per 22 april 2024. Zijn mandaat loopt tot 2030.

Jean Hilgers vervult een prominente rol in de financiële, bancaire, verzekerings- en academische wereld, zowel in België als in Europa. Hilgers is voormalig uitvoerend bestuurder bij de Nationale Bank van België, Senior Consultant bij Deloitte en bestuurder bij o.a. Cofinimmo en AG Insurance. Hij was lid van de Raad van Toezichthouders van EIOPA, de Europese instantie voor toezicht op verzekeringen en pensioenen en van het Basle Committee voor banktoezicht. Hij maakte ook deel uit van het directiecomité van IAIS, de International Association of Insurance Supervisors. Zijn inzichten en kennis worden ook bijzonder gewaardeerd in universitaire kringen. Zo is hij Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Université Catholique de Louvain, de grootste Franstalige Universiteit van ons land en een van de oudste universiteiten in West-Europa.

"Ik ben verheugd om toe te treden tot de raad van bestuur van ING België en bij te dragen tot een ervaren en enthousiast team”, zegt Jean Hilgers, “De visie, waarden, langetermijnstrategie en het professionalisme van het bedrijf zullen goed van pas komen in deze uitdagende tijden voor de sector."

"Ik kijk ernaar uit om met Jean samen te werken. Zijn uitgebreide achtergrond in de sector, zijn netwerk en uitstekende reputatie op de lokale markt zijn belangrijke troeven voor onze bank", aldus Peter Adams, CEO van ING in België.

De volledige samenstelling van de Raad van Bestuur van ING België vind je via deze link.


Over ING

ING België is een universele bank die financiële diensten aanbiedt aan particulieren, ondernemingen en institutionele cliënten. ING Belgium S.A./N.V. is een dochtervennootschap van ING Group N.V. via ING Bank N.V. (www.ing.com).

ING is een wereldwijd actieve financiële instelling met een sterke Europese aanwezigheid die bancaire diensten aanbiedt via zijn werkmaatschappij ING Bank. De doelstelling van ING is om mensen in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk. De meer dan 60.000 werknemers van ING bieden diensten op het vlak van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in ruim veertig landen.

De aandelen van ING Groep noteren op de beurzen van Amsterdam (INGA NA, INGA.AS), Brussel en op de New York Stock Exchange (ADR's: ING US, ING.N).

Duurzaamheid maakt integraal deel uit van de strategie van ING, wat blijkt uit de leidende positie van ING in sectorbenchmarks. De Environmental, Social and Governance (ESG) rating van ING door MSCI werd in juli 2023 bevestigd met 'AA'. Sinds december 2023 beschouwt Sustainalytics het beheer van materiële ESG-risico's door ING als 'sterk'. Aandelen ING Groep zijn ook opgenomen in belangrijke duurzaamheids- en ESG-indexproducten van toonaangevende aanbieders Euronext, STOXX, Morningstar en FTSE Russell.

Contacteer ons

Press Office ING Belgium
ING Belgium

E: pressoffice@ing.be

M: +32 478 66 21 58

Terug naar boven