Skip to Content

ING's creatieVE mobiliteitsbeleid

Van 16 tot 22 september vindt de mobiliteitsweek plaats.

Van 16 tot 22 september vindt de mobiliteitsweek plaats. De ideale gelegenheid voor ING België om de balans op te maken van de verschillende initiatieven die we hebben genomen rond mobiliteit met als doel onze ecologische voetafdruk te verminderen. We grijpen dan ook de kans om de muurschildering in te huldigen op verdieping -2 van de ondergrondse parking van het hoofdkantoor in de Marnixlaan.  De schildering geeft kleur aan de oplaadpunten voor elektrische wagens die zich daar bevinden.

Geïnspireerd door de plantaardige wereld, illustreert de muurschildering van de straatartiest Benjamin Duquenne de bereidheid van ING om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen tot de ontwikkeling van een groenere en meer duurzame economie.

Verschillende elementen liggen aan de basis van de CO2-uitstoot van een bedrijf. Voorbeelden daarvan zijn het energieverbruik van gebouwen en de verplaatsingen van werknemers. In het geval van ING België, komt ongeveer 70% (1) van de CO2-uitstoot van  de vloot lease-wagens. De bank heeft om die reden initiatieven genomen om deze bron van CO2-uitstoot onder handen te nemen, naast maatregelen om het energieverbruik van de gebouwen te verminderen.

Het motto van ING op het gebied van duurzaamheid is duidelijk: “Double our Impact, Halve our Footprint” (Onze impact verdubbelen, onze voetafdruk halveren). In combinatie met onze strategie “Think Forward”, voeren we uiteraard dit motto uit door te kiezen voor geavanceerde technologie op het gebied van milieubescherming. De vloot lease-wagens van ING België wordt daarom uitgebreid met een groeiend aantal elektrische wagens, Hybride en Plug-in Hybrides. De bank stelt ook meer dan 20 oplaadpunten voor elektrische wagens ter beschikking van werknemers en bezoekers in haar Brusselse parkeergarages, en breidt deze uit naar andere ING gebouwen in België.

Om zijn medewerkers aan te moedigen de ecologische voetafdruk te verkleinen, biedt ING de mogelijkheid aan alle werknemers gevestigd in de twee hoofdkantoren om een elektrische wagen of Plug-in Hybride voor een week uit te testen. Sinds de maand mei hebben al meer dan 150 medewerkers deze auto kunnen testen gedurende 4 tot 5 dagen. De ideale gelegeheid om deze wagens privé en professioneel te testen.

Buiten het aanmoedigen  van het gebruik van het openbaar vervoer, stimuleert en faciliteert ING het fietsgebruik bij werknemers. Meer dan 400 fietsers hebben toegang tot de parkeergarages van de Brusselse hoofdzetels en hebben direct toegang tot een kleedkamer met douches. ING biedt ook 225 Villo-abonnementen aan zijn werknemers aan. Ten slotte, zijn er in Brussel, Brugge en Gent fietsen beschikbaar voor de medewerkers die graag sportief pendelen tussen twee ING-gebouwen of graag de fiets nemen om naar een klant te gaan. Er zijn ook douches beschikbaar in de hoofdzetels van ING voor wie met de fiets komt.

Gedurende de week van de mobiliteit worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de werknemers van ING (informatiesesies, maatregelen om de veiligheid te verbeteren, ...) Binnen enkele dagen krijgt u van ons een overzicht met alle activiteiten.

(1) Volgens een studie uitgevoerd in 2012 door Futureproofed.

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on