Skip to Content

ING is 's werelds duurzaamste bank volgens Sustainalytics

Sustainalytics, wereldwijde marktleider op het gebied van onderzoek naar duurzaamheid, duidt ING Group aan als ´s werelds duurzaamste bank.

Sustainalytics, wereldwijde marktleider op het gebied van onderzoek naar duurzaamheid, duidt ING Group aan als ´s werelds duurzaamste bank.

Met een score van 86 op 100 is ING de eerste van de 395 geëvalueerde banken. Vorig jaar behaalde de bank een score van 88, wat goed was voor een derde plaats. De evaluatie is belangrijk, onder andere omdat veel beleggers de analyse van Sustainalytics gebruiken als basis voor hun besluitvorming.

Deze hoge score is een erkenning voor ING's sterke beleid, transparantie en goede financiële resultaten, maar is ook te danken aan de afname van negatieve berichtgeving over milieu- en bestuursgerelateerde zaken, aldus Sustainalytics.

Het is zoals de Olympische Spelen - het winnen van een gouden medaille is één ding, maar je moet hem ook weten te behouden”, zegt Leon Wijnands, Global Head of Sustainability bij ING. “Ik zie dit als een erkenning voor het hele team van ING. Je ziet aan de vele elementen die bij de evaluatie werden betrokken duidelijk hoe belangrijk het is om duurzaamheid op te nemen in alle delen van het bedrijf.

ING behaalde een score van 90 op 100 voor sociale zaken, met uitstekende cijfers voor haar inspanningen voor financiële inclusie, standpunten op het gebied van mensenrechten, haar sterk diversiteitsprogramma en antidiscriminatiebeleid.

ING behaalde onder meer een score van 90 voor milieuzaken en kreeg erkenning voor haar sterke milieubeleid, doelstellingen voor duurzame energie en haar groene aanbestedingsbeleid. Voor deugdelijk bestuur behaalde ING een score van 80 op 100 en kreeg de bank erkenning voor het sterke beleid omtrent zaken zoals klokkenluiden, omkoping en witwassen.

Links

___
Voor meer informatie
:
Press Office ING Belgium, + 32 2 547 24 84, pressoffice@ing.be

 

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on