Skip to Content

ING Fintech Village: zeven start-ups werken aan hun proof-of-concept

Sinds 1 maart startte ING Fintech Village officieel zijn activiteiten.

Sinds 1 maart startte ING Fintech Village officieel zijn activiteiten. De zeven geselecteerde start-ups werken aan de ontwikkeling van hun "Proof of Concept", dit met de steun van hun mentoren en onze partners. Binnen vier maanden zullen ze de gelegenheid krijgen om hun verwezenlijkingen in een verder ontwikkelde fase voor te stellen aan het brede publiek.
 Het coachingsprogramma van ING Fintech Village stelt de geselecteerde kandidaten in de mogelijkheid om oplossingen te creëren die zullen bijdragen aan een klantenervaring die het verschil maakt of om de bank te helpen op een andere manier te innoveren.

De start-ups werden zorgvuldig geselecteerd op basis van verschillende criteria. Naast het feit over een solide concept en een fantastisch team te beschikken, was een van de belangrijkste criteria het identificeren van senior leaders bij de bank of bij onze partners. Zij zullen de start-ups persoonlijk sponsoren en tijd en middelen ter beschikking stellen om mentorschap en andere steun te verlenen.

Rik Vandenberghe, CEO ING Belgium, verklaarde: “ING Fintech Village is de eerste Belgische accelerator die zich speciaal richt op financiële technologie. Voor ING Belgium betekent dit de eerste stap in ons sterk engagement naar innovatie en onze klanten toe om een stap voor te blijven op het vlak van zaken en van het leven. We zijn enorm benieuwd om te zien wat deze kandidaten zullen ontwikkelen en wat ze ons op het einde van het project in juni zullen kunnen tonen.”

Samen met de tweede inschrijvingsperiode, die van start zal gaan in september 2016, is het tijd voor een volgende stap om de aandacht te vestigen op Fintech bedrijven: de lancering van de eerste ING Fintech Award. ING België gelooft dat dit het juiste moment is: steeds meer start-ups zijn actief op het gebied van fintech en proberen tegemoet te komen aan de noden van de financiële sector. Daarom hebben zij steun nodig en dit niet enkel door hen de mogelijkheid om te groeien en hun plannen uit te werken aan te bieden, zoals reeds het geval in ING FinTech Village. Bij ING België, worden innovatieve start-ups ook ondersteund door Innovation Bankers. De bank wil nu nog een stapje verder gaan door hen de aandacht te geven die ze verdienen eens ze hun doelstellingen behaald hebben.

David Dab, Chief Innovation Officer ING Belgium: “Samen met onze partners zijn we erg benieuwd om de proofs-of-concept waar de start-ups aan werken te ondekken. We staan nu in de startblokken en kijken er vol verwachting naar uit om fantastische zaken te realiseren met onze eerste groep van start-ups.”

Bezoek ons op http://fintech-village.be 


Voor meer informatie:
 Persdienst ING België + 32 2 547 24 84, tiziana.rizzo@ing.be

Deloitte
 Evelyne Lekime : +32 2 600 60 12, elekime@deloitte.com

SWIFT Innotribe
Cognito : +44 (0)20 7426 9400, swift@cognitomedia.com

Belcube
 Gregoire de Streel  : +322 318 01 83, gds@belcube.com

Smartfin Finance
 Ellen Thijs : +32 (0)473 26 51 54, ethijs@smartfincapital.com

Eggsplore
 Ellen Thijs : +32 (0)473 26 51 54, ethijs@smartfincapital.com

Startups.be
 Karen Boers, +32 473 76 42 49, karen.boers@startups.be

Smartventures

Alexandra Gschwind, +32 (0) 478 32 06 65, alexandra.gschwind@eggsplore.eu

____________________

ING België NV
ING België NV biedt alle cliëntensegmenten, zowel retail- en private bankingcliënten, als kleine en middelgrote ondernemingen, instellingen en grote bedrijven, een breed assortiment financiële producten en diensten aan via het distributiekanaal van hun keuze. ING België NV stelt 8.337 FTE* te werk en is een dochtermaatschappij van ING Bank N.V. die ten dienste staat van 34 miljoen particulieren, business- en institutionele cliënten in meer dan 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Australië.

* Eind december 2015


Over Deloitte
Deloitte is met meer dan 2.900 medewerkers en 10 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, juridisch en belastingadvies, consulting en financial advisory services.
 Onze dienstverlening richt zich zowel naar de grootste nationale en internationale ondernemingen als naar kmo’s, de publieke sector en nonprofit organisaties. Deloitte België is een onafhankelijke en zelfstandige organisatie en een member firm van Deloitte Touche Tohmatsu Limited. Voor het boekjaar 2014 werd een omzet gerealiseerd van 370 miljoen euro.

Over SWIFT Innotribe
SWIFT SWIFT Innotribe brengt sinds 2009 innovators, investeerders, strategen en invloedrijke beslissers van toonaangevende financiële instellingen van over de hele wereld bij elkaar. SWIFT Innotribe geeft hen vroege inzichten in innovaties die de huidige business modellen kunnen omgooien en die mogelijkheden kunnen bieden voor nieuwe modellen. Via het Startup Challenge programma overbrugt SWIFT Innotribe de kloof tussen het startup ecosysteem en de financiële dienstverlening.
 Bezoek www.SWIFT Innotribe.com voor meer informatie of volg ons op Twitter: @SWIFT Innotribe en LinkedIn: SWIFT Innotribe.

Over Belcube
Belcube is een structuur die bestaat uit Jean Guillaume Zurstrassen & Grégoire de Streel (mede-oprichters van Skynet, Keytrade Bank, Tunz.com) en Harold Mechelynck & Thierry Pierson (mede-oprichters van Ogone). Deze concentreert zich op de financiering van technologische start-ups met een uitgesproken overwicht bij de FinTech-bedrijven. Naast het leveren van het seed capital begeleidt Belcube de ondernemers en projectontwikkelaars die het financiert ook van dichtbij. Vandaag telt de portefeuille 10 bedrijven.

Over SmartFin Capital
SmartFin is een lean, onafhankelijke private equity fonds met 75 miljoen euro’s gericht op Smart Technologies met een bijzondere aandacht voor financiële technologieën. Het fonds wordt ondersteund door een team professionals - ervaren ondernemers, private equity experts en finance professionals – die over diepgaande ervaring beschikken in de oprichting, ontwikkeling en groei van innoverende bedrijven. SmartFin Capital richt zich voornamelijk op bedrijven die baanbrekende technologieën ontwikkelen die van toepassing kunnen zijn in de financiële sector.

Over Eggsplore
Eggsplore is een onafhankelijke en open organisatie, opgericht door ervaren ondernemers, die fungeert als katalysator voor de Europese FinTech ecosysteem door het verstrekken van een aantal diensten in samenwerking met haar partners. Het organiseert een aantal educatieve en networking events, waaronder een jaarlijkse FinTech conferentie, Eggsplore verbindt de puntjes in Fintech.

Over Startups.be
Startups.be is de one-stop shop voor het Belgische tech ondernemerschap. Opgericht in 2013 biedt het ondernemers makkelijke & kwaliteitsvolle toegang tot alle ondersteunende instrumenten, activiteiten en programma's in België en stimuleert samenwerking & kruisbestuiving tussen de verschillende tech ecosysteem stakeholders. Meer informatie: www.startups.be

Over SmartVentures
SmartVentures levert advies en operationele diensten aan scale-uyps, corporate acceleration initiatieven en andere ondernemingsinitiatieven. Het is opgericht door Jurgen Ingels en Wim De Waele en richt zich op de begeleiding van succesvolle groeibedrijven tot marktleiders. en beheert een Brussels Fintech studio.

 

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on