Skip to Content

ING Fintech Village: Tweede editie met 10 nieuwe fintech start-ups

Na de succesvolle editie van 2016 opent ING FinTech Village vandaag voor de tweede keer haar deuren.

Na de succesvolle editie van 2016 opent ING FinTech Village vandaag voor de tweede keer haar deuren. Het belooft opnieuw een boeiende uitdaging te worden voor de mix van 10 Belgische en internationale fintech start-ups. De selectie gebeurde op basis van criteria zoals een solide concept en een dynamisch team. Gedurende vier maanden zullen deze start-ups samen met hun sponsor werken aan de ontwikkeling van een “Proof of Concept”*. Het resultaat wordt op 29 juni gedemonstreerd tijdens de Demoday.

In de verschillende Master classes die door ING België en haar partners worden verzorgd, worden de start-ups uitgedaagd om hun business model en hun ondernemershap scherp te stellen. Daarnaast ondersteunt het coaching-programma van ING FinTech Village de geselecteerde jonge ondernemingen om als bedrijf te groeien en hun Proof of Concept (POC) voor te bereiden. Hiervoor werken de start-ups nauw samen met een of meerdere mentors.

ING België blijft inzetten op innovatie. Steeds meer start-ups zijn actief op het gebied van fintech en proberen tegemoet te komen aan de noden van de financiële sector. Daarom blijven we hen ondersteunen: niet enkel door hen de mogelijkheid te geven om te groeien en hun plannen uit te werken, zoals het geval is in ING FinTech Village. Innovatieve start-ups uit verschillende domeinen worden ook ondersteund door Innovation Bankers. De bank gaat hiermee ook na de eerste fases verder met haar begeleiding van deze jonge ondernemers door ze gebruik te laten maken van haar ecosysteem en hen in contact te brengen met andere spelers binnen de sector die een belangrijke rol kunnen opnemen.

Philippe Bergez, Head of FinTech Village: “ Deze tweede editie van ING FinTech Village bevestigt nogmaals dat innovatie een speerpunt is in de strategie van ING België en onderstreept ons engagement voor onze klanten. Het is een boeiende uitdaging om met deze jonge ondernemers in vier maanden tijd aan te tonen wat net dat verschil kan gaan maken in de financiële dienstverlening naar onze klanten toe.”

De geselecteerde start-ups en de FinTech Village partners

De tien geselecteerde start-ups zijn:

De partners van ING FinTech Village – Core partners Deloitte, SWIFT en partners Innotribe, Smartfin Capital, B-hive, Startups.be en The Bridge - hebben met veel enthousiasme hun engagement voor ING FinTech Village hernieuwd.

De tien nieuwe Fintech-start-ups worden opnieuw gehuisvest in Fintech Village, dat gevestigd is in B-hive nabij Brussel (Diegem).

*Met proof of concept bedoelen we een prototype dat klaar is om in de markt gezet te worden.

Voor meer informatie:

Bezoek ons op http://fintech-village.be 
Persdienst ING België: + 32 2 547 24 84, tiziana.rizzo@ing.be

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on