Skip to Content

ING Fintech Village opent zijn deuren voor de eerste deelnemers

De eerste start-ups werden deze maand toegelaten na een selectieproces dat afgesloten werd op 18 januari in het hoofdkantoor van ING België.

De eerste start-ups werden deze maand toegelaten na een selectieproces dat afgesloten werd op 18 januari in het hoofdkantoor van ING België. De start-ups werden zorgvuldig geselecteerd op basis van verschillende criteria. Naast het feit dat ze over een solide concept en een fantastisch team moesten beschikken, was een van de belangrijkste criteria de identificatie van senior leaders bij de bank of bij onze partners die de start-ups persoonlijk zouden sponsoren en tijd en middelen zouden inzetten om mentorschap en andere steun te verlenen.  Dit engagement is de hoeksteen van het programma.

De geselecteerde start-ups en hun toegewijde mentors

De volgende deelnemers zullen verwelkomd worden in het Fintech Village:

1. Addocted/POM  (België) : POM werkt als een personal assistant op je mobiele apparaten. Deze applicatie maakt het je mogelijk al je documenten digitaal te ontvangen, scannen, betalen en te archiveren, waar en wanneer je
maar wil.

2. Anglr (België):  Anglr helpt ondernemingen om de productiviteit van hun kenniswerkers te verhogen door middel van het verwerken, opzoeken en analyseren van geautomatiseerde teksten. Hun door een handelsmerk beschermde technologie helpt onderneming om te gaan met de overvloed aan digitale informatie door middel van een real time en intelligente verwerking van grote hoeveelheden niet-gestructureerde gegevens.

3. Cashforce (België): Cashforce is een intelligent kasstroombeheer- en prognoseplatform voor grote kapitaalintensieve bedrijven. Hun technologie helpt financiële departementen tijd en geld besparen via het aanbieden van inzichten inzake cashvisibiliteit & proactieve cashbesparing.    

4. Delio (Verenigd Koninkrijk):  Delio helpt financiële instellingen om private beleggingen voor hun zeer vermogende klanten democratischer te maken. De technologie van Delio helpt instellingen om hun voorstel aan te passen om zo te beantwoorden aan de vermogenscreëerders van vandaag en hun aanbod te differentiëren in een steeds doelgerichtere beleggingsbeheermarkt.

5. HopOn (Israel):  HopOn is een mobiel ticketing-platform voor massatransportnetwerken die innovatieve draadloze ticketing gebruiken die naadloze en onbezorgde betalingen mogelijk maakt. Of om het eenvoudig te houden: met HopOn waren massabetalingen nooit eenvoudiger. Neem er gewoon uw smartphone bij en uw betalingen zijn verzekerd.

6. IsItYou (Israel) :  De gezichtsherkenningstechnologie van IsItYou zorgt voor een eenvoudige en doeltreffende identificatie van gebruikers, staat garant voor meer veiligheid en een groter gebruiksgemak voor de gebruikers van de service. Kortom, uw gezicht is uw wachtwoord en het enige dat u moet doen is een selfie nemen. Met de hoogste veiligheidsniveaus in het achterhoofd biedt IsItYou een innovatieve oplossing voor de complexe identificatie-uitdagingen waar banken, betaalsystemen en andere financiële instellingen mee te kampen hebben.

7. PayKey (Israel): PayKey is het eerste betaalkeyboard ter wereld. De technologie van Paykey wil banken plaatsen daar waar hun klanten zijn: op alle sociale netwerken. Zo kunnen klanten de veiligheid genieten van de banken waarin ze hun vertrouwen hebben gesteld binnen hun favoriete applicaties, waardoor dagdagelijks bankieren eenvoudiger en efficiënter dan ooit verloopt.

De zeven Fintech-start-ups zullen gehuisvest worden in Fintech Village, dat gevestigd is in Eggsplore nabij Brussel (Diegem). Eggsplore is een grote Europese fintech-hub waar toonaangevende financiële instellingen, fintech groeibedrijven, investeerders en andere fintech-spelers zijn gegroepeerd.  Fintech Village zal in het begin van maart, de dag waarop de starters worden verwelkomd, worden ingehuldigd.

Aan elke starter zal één of meerdere lead sponsers van de banken en hun partners worden toegewezen. Deze sponsors zijn senior leaders die tijd en middelen zullen inzetten om de starters te ondersteunen en om te helpen een proof-of-concept voor te bereiden Daarnaast zal elke start-up toegang hebben tot toegewijde coaches en experts om hun ontwikkeling te versnellen. Deze coaches en experts zijn afkomstig van de bank en haar partners en elk van hen brengt zijn specifieke achtergrond en expertisedomein mee wat nodig is om de start-ups te ondersteunen.

ING Fintech Village, de eerste Belgische accelarator gericht op financiële technologie, werkt nauw samen met de volgende partners: Deloitte, SWIFT Innotribe; en partners: IBM, Belcube, Smartfin Capital, Eggsplore, SmartVentures en Startups.be. Voor ING België is dit de volgende stap in haar sterke engagement naar innovatie toe om haar klanten een stap voor te blijven in zaken en in het leven.

Philippe Bergez benoemd tot hoofd van ING Fintech Village

Vanaf 1 januari heeft Philippe Bergez, voormalig Algemeen Directeur van het Contact Center (ICC) van ING België, de uitdaging als hoofd van ING FinTech Village op zich genomen. Philippe zal het team van coaches leiden dat de geselecteerde start-ups voor het Fintech Village zal ondersteunen. Door het bepalen van de voorwaarden voor een omgeving die groei zal stimuleren, zal hij de start-ups begeleiden doorheen een succesvolle acceleratieperiode. Hij zal de contactpersoon zijn voor de interne en externe stakeholders, de partners en de deelnemers in dit nieuwe ecosysteem, maar ook voor SmartVentures, onze partner operator.

Rik Vandenberghe, CEO ING Belgium:  "We zijn er trots op om de start van Fintech Village te kunnen aankondigen, een echt voorbeeld van een op samenwerking gestoeld ecosysteem dat tal van veelbelovende start-ups uit de wereld van financiële technologie heeft aangetrokken.  We stellen alles in het werk om deze ondernemingen met onze coaches te ondersteunen. Hierdoor kunnen ze hun innovatieve stappen nog versnellen en een stap voorblijven in het realiseren van hun zakelijke dromen.

David Dab, Chief Innovation Officer ING Belgium:  “ De opening van FinTech Village is een belangrijke stap in ons plan om de beste innovatie naar onze cliënten te brengen, en het beste van ING België naar de fintech start-ups. Samen met onze partners verwelkomen we de eerste groep van start-ups en we kijken er naar uit om excellent werk met hun te verrichten. "

Over de Fintech Village Partners

ING België NV
ING België NV biedt alle cliëntensegmenten, zowel retail- en private bankingcliënten, als kleine en middelgrote ondernemingen, instellingen en grote bedrijven, een breed assortiment financiële producten en diensten aan via het distributiekanaal van hun keuze. ING België NV stelt 8.558 FTE* te werk en is een dochtermaatschappij van ING Bank N.V. die ten dienste staat van 33 miljoen particulieren, business- en institutionele cliënten in meer dan 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Australië.

* Eind juni 2015

Core partners:

Over Deloitte
Deloitte is met meer dan 2.900 medewerkers en 10 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, juridisch en belastingadvies, consulting en financial advisory services.
Onze dienstverlening richt zich zowel naar de grootste nationale en internationale ondernemingen als naar kmo’s, de publieke sector en nonprofit organisaties. Deloitte België is een onafhankelijke en zelfstandige organisatie en een member firm van Deloitte Touche Tohmatsu Limited. Voor het boekjaar 2014 werd een omzet gerealiseerd van 370 miljoen euro.

Over SWIFT Innotribe
SWIFT SWIFT Innotribe brengt sinds 2009 innovators, investeerders, strategen en invloedrijke beslissers van toonaangevende financiële instellingen van over de hele wereld bij elkaar. SWIFT Innotribe geeft hen vroege inzichten in innovaties die de huidige business modellen kunnen omgooien en die mogelijkheden kunnen bieden voor nieuwe modellen. Via het Startup Challenge programma overbrugt SWIFT Innotribe de kloof tussen het startup ecosysteem en de financiële dienstverlening.
Bezoek www.SWIFT Innotribe.com voor meer informatie of volg ons op Twitter: @SWIFT Innotribe en LinkedIn: SWIFT Innotribe.

Partners:

Over Belcube
Belcube is een structuur die bestaat uit Jean Guillaume Zurstrassen & Grégoire de Streel (mede-oprichters van Skynet, Keytrade Bank, Tunz.com) en Harold Mechelynck & Thierry Pierson (mede-oprichters van Ogone). Deze concentreert zich op de financiering van technologische start-ups met een uitgesproken overwicht bij de FinTech-bedrijven. Naast het leveren van het seed capital begeleidt Belcube de ondernemers en projectontwikkelaars die het financiert ook van dichtbij. Vandaag telt de portefeuille 10 bedrijven.

Over SmartFin Capital
SmartFin is een lean, onafhankelijke private equity fonds met 75 miljoen euro’s gericht op Smart Technologies met een bijzondere aandacht voor financiële technologieën. Het fonds wordt ondersteund door een team professionals  - ervaren ondernemers, private equity experts en finance professionals – die over diepgaande ervaring beschikken in de oprichting, ontwikkeling en groei van innoverende bedrijven. SmartFin Capital richt zich voornamelijk op bedrijven die baanbrekende technologieën ontwikkelen die van toepassing kunnen zijn in de financiële sector.

Over Eggsplore
Eggsplore is een onafhankelijke en open organisatie, opgericht door ervaren ondernemers, die fungeert als katalysator voor de Europese FinTech ecosysteem door het verstrekken van een aantal diensten in samenwerking met haar partners. Het organiseert een aantal educatieve en networking events, waaronder een jaarlijkse FinTech conferentie, en beheert een Brussels Fintech studio. Eggsplore verbindt de puntjes in Fintech.

Over Startups.be
Startups.be is de one-stop shop voor het Belgische tech ondernemerschap. Opgericht in 2013 biedt het ondernemers makkelijke & kwaliteitsvolle toegang tot alle ondersteunende instrumenten, activiteiten en programma's in België en stimuleert samenwerking & kruisbestuiving tussen de verschillende tech ecosysteem stakeholders. Meer informatie: www.startups.be

Over IBM
IBM is een wereldwijde geïntegreerde onderneming, actief in 170 landen. In het cognitieve tijdperk werkt IBM aan een nieuwe toekomst voor klanten en markten door industrieën en beroepen te veranderen met data, door enterprise IT heruit te vinden voor de Cloud en door  bedrijven toegang te verlenen tot platformen van engagement. IBM’s wereldwijd geprezen research en technisch talent van over de hele wereld werkt samen met overheden, bedrijven, denkers en doeners om concrete wereldproblemen aan te pakken, om de wereld beter te maken en om samen een slimme planeet te bouwen.

Over Smartventures
levert advies en operationele diensten aan scale-uyps, corporate acceleration initiatieven en andere ondernemingsinitiatieven. Het is opgericht door Jurgen Ingels en Wim De Waele en richt zich op de begeleiding van succesvolle groeibedrijven tot marktleiders. en beheert een Brussels Fintech studio.

---
Voor meer informatie

ING Belgique :
Persdienst : + 32 2 547 24 84, tiziana.rizzo@ing.be, pressoffice@ing.be

Deloitte
Evelyne Lekime: +32 2 600 60 12, elekime@deloitte.com

SWIFT Innotribe
Cognito : +44 (0)20 7426 9400 , swift@cognitomedia.com

Belcube
Gregoire de Streel : +32 2 318 01 83, gds@belcube.com

Smartfin Finance
Ellen Thijs:  +32 (0) 473 26 51 54,  ethijs@smartfincapital.com

Eggsplore
Ellen Thijs:  +32 (0) 473 26 51 54,  ethijs@smartfincapital.com

Startups.be
Karen Boers,  +32 473 76 42 49,  karen.boers@startups.be

IBM 
Yves Van Seters: +32 (0) 478 27 10 33, yvanseters@be.ibm.com

SmartVentures 
Alexandra Gschwind: +32 (0)478 32 06 65, alexandra.gschwind@eggsplore.euContacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on