Skip to Content

ING Fintech Village opent officiëel zijn deuren en verwelkomt 8 start-ups

Vanaf vandaag start ING Fintech Village officieel zijn activiteiten.

Vanaf vandaag start ING Fintech Village officieel zijn activiteiten. We zijn bijzonder verheugd te kunnen melden dat sinds de laatste aankondiging er een extra start-up ons heeft vervoegd, waardoor acht geselecteerde start-ups kunnen werken aan de ontwikkeling van hun "Proof of Concept", dit met de steun van hun mentoren en onze partners. Binnen vier maanden zullen ze de gelegenheid krijgen om hun verwezenlijkingen in een verder ontwikkelde fase voor te stellen aan het brede publiek.

Het coachingsprogramma van ING Fintech Village stelt de geselecteerde kandidaten in de mogelijkheid om oplossingen te creëren die zullen bijdragen aan een klantenervaring die het verschil maakt of om de bank te helpen op een andere manier te innoveren.

De start-ups werden zorgvuldig geselecteerd op basis van verschillende criteria. Naast het feit over een solide concept en een fantastisch team te beschikken, was een van de belangrijkste criteria het identificeren van senior leaders bij de bank of bij onze partners. Zij zouden de start-ups persoonlijk sponsoren en tijd en middelen ter beschikking stellen om mentorschap en andere steun te verlenen.

Rik Vandenberghe, CEO ING Belgium, verklaarde: “ING Fintech Village is de eerste Belgische accelerator die zich speciaal richt op financiële technologie. Voor ING Belgium betekent dit de eerste stap in ons sterk engagement naar innovatie en onze klanten toe om een stap voor te blijven op het vlak van zaken en van het leven. We zijn enorm benieuwd om te zien wat deze kandidaten zullen ontwikkelen en wat ze ons op het einde van het project in juni zullen kunnen tonen.”

David Dab, Chief Innovation Officer ING Belgium: “Samen met onze partners verwelkomen we een 8ste start-up in ons programma voor 2016. We staan nu in de startblokken en kijken er vol verwachting naar uit om fantastische zaken te realiseren met onze eerste groep van start-ups.”

De geselecteerde start-ups zijn:


      

Over de Fintech Village Partners

ING België NV biedt alle cliëntensegmenten, zowel retail- en private bankingcliënten, als kleine en middelgrote ondernemingen, instellingen en grote bedrijven, een breed assortiment financiële producten en diensten aan via het distributiekanaal van hun keuze. ING België NV stelt 8.558 FTE te werk en is een dochtermaatschappij van ING Bank N.V. die ten dienste staat van 33 miljoen particulieren, business- en institutionele cliënten in meer dan 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Australië.

Core partners:

Over Deloitte
Deloitte is met meer dan 2.900 medewerkers en 10 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, juridisch en belastingadvies, consulting en financial advisory services.
Onze dienstverlening richt zich zowel naar de grootste nationale en internationale ondernemingen als naar kmo’s, de publieke sector en nonprofit organisaties. Deloitte België is een onafhankelijke en zelfstandige organisatie en een member firm van Deloitte Touche Tohmatsu Limited. Voor het boekjaar 2014 werd een omzet gerealiseerd van 370 miljoen euro.

Over SWIFT Innotribe
SWIFT SWIFT Innotribe brengt sinds 2009 innovators, investeerders, strategen en invloedrijke beslissers van toonaangevende financiële instellingen van over de hele wereld bij elkaar. SWIFT Innotribe geeft hen vroege inzichten in innovaties die de huidige business modellen kunnen omgooien en die mogelijkheden kunnen bieden voor nieuwe modellen. Via het Startup Challenge programma overbrugt SWIFT Innotribe de kloof tussen het startup ecosysteem en de financiële dienstverlening.
Bezoek www.SWIFT Innotribe.com voor meer informatie of volg ons op Twitter: @SWIFT Innotribe en LinkedIn: SWIFT Innotribe.

Partners:

Over Belcube
Belcube is een structuur die bestaat uit Jean Guillaume Zurstrassen & Grégoire de Streel (mede-oprichters van Skynet, Keytrade Bank, Tunz.com) en Harold Mechelynck & Thierry Pierson (mede-oprichters van Ogone). Deze concentreert zich op de financiering van technologische start-ups met een uitgesproken overwicht bij de FinTech-bedrijven. Naast het leveren van het seed capital begeleidt Belcube de ondernemers en projectontwikkelaars die het financiert ook van dichtbij. Vandaag telt de portefeuille 10 bedrijven.

Over SmartFin Capital
SmartFin is een lean, onafhankelijke private equity fonds met 75 miljoen euro’s gericht op Smart Technologies met een bijzondere aandacht voor financiële technologieën. Het fonds wordt ondersteund door een team professionals  - ervaren ondernemers, private equity experts en finance professionals – die over diepgaande ervaring beschikken in de oprichting, ontwikkeling en groei van innoverende bedrijven. SmartFin Capital richt zich voornamelijk op bedrijven die baanbrekende technologieën ontwikkelen die van toepassing kunnen zijn in de financiële sector.

Over Eggsplore
Eggsplore is een onafhankelijke en open organisatie, opgericht door ervaren ondernemers, die fungeert als katalysator voor de Europese FinTech ecosysteem door het verstrekken van een aantal diensten in samenwerking met haar partners. Het organiseert een aantal educatieve en networking events, waaronder een jaarlijkse FinTech conferentie, en beheert een Brussels Fintech studio. Eggsplore verbindt de puntjes in Fintech.

Over Startups.be
Startups.be is de one-stop shop voor het Belgische tech ondernemerschap. Opgericht in 2013 biedt het ondernemers makkelijke & kwaliteitsvolle toegang tot alle ondersteunende instrumenten, activiteiten en programma's in België en stimuleert samenwerking & kruisbestuiving tussen de verschillende tech ecosysteem stakeholders. Meer informatie: www.startups.be

Over IBM
IBM is een wereldwijde geïntegreerde onderneming, actief in 170 landen. In het cognitieve tijdperk werkt IBM aan een nieuwe toekomst voor klanten en markten door industrieën en beroepen te veranderen met data, door enterprise IT heruit te vinden voor de Cloud en door  bedrijven toegang te verlenen tot platformen van engagement. IBM’s wereldwijd geprezen research en technisch talent van over de hele wereld werkt samen met overheden, bedrijven, denkers en doeners om concrete wereldproblemen aan te pakken, om de wereld beter te maken en om samen een slimme planeet te bouwen.

Over Smartventures
levert advies en operationele diensten aan scale-uyps, corporate acceleration initiatieven en andere ondernemingsinitiatieven. Het is opgericht door Jurgen Ingels en Wim De Waele en richt zich op de begeleiding van succesvolle groeibedrijven tot marktleiders. en beheert een Brussels Fintech studio.


---
Voor meer informatie

Press Department ING Belgium + 32 2 547 24 84, tiziana.rizzo@ing.be, pressoffice@ing.be

Deloitte
Evelyne Lekime : +32 (0)2 600 60 12, elekime@deloitte.com

SWIFT Innotribe
Cognito : +44 (0)20 7426 9400, swift@cognitomedia.com

Belcube
Gregoire de Streel : +32 (0) 2 318 01 83, gds@belcube.com

Smartfin Capital
Ellen Thijs : +32 (0)473 26 51 54, ethijs@smartfincapital.com

Eggsplore
Ellen Thijs : +32 (0)473 26 51 54, ethijs@smartfincapital.com

Startups.be
Karen Boers, +32 (0)473 76 42 49, karen.boers@startups.be

IBM 
Yves Van Seters: +32 (0) 478 27 10 33, yvanseters@be.ibm.com

SmartVentures 
Alexandra Gschwind: +32 (0)478 32 06 65, alexandra.gschwind@eggsplore.eu

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on