Skip to Content

ING FinTech Village

Vierde editie met zeven nieuwe start-ups

Innovatie maakt onlosmakelijk deel uit van de waarden van ING. Het mag dan ook niet verbazen dat ING België en Nederland vandaag de vierde editie van ING FinTech Village voorstellen. FinTech Village is een programma dat start-ups ondersteunt in hun doelstelling om innovaties sneller op de markt te brengen.

Dit jaar stelden maar liefst 121 start-ups die actief zijn in de financiële sector zich kandidaat om deel te nemen aan het accelerator programma, dat ING nu al voor het vierde opeenvolgende jaar organiseert. De zeven geselecteerde kandidaten krijgen de kans om vier maanden lang samen met hun sponsor te werken aan de uitvoering van een proof of concept in een bankomgeving. Naast deze opportuniteit krijgen ze ook toegang tot Master Classes en een pool van mentoren die hen gaan helpen hun bedrijf uit te bouwen. De samenwerking kan ook leiden tot een commercieel partnerschap met ING, wat in het verleden het geval was voor meerdere start-ups die deelgenomen hebben aan het programma.

Dit jaar werden de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan het programma ietwat aangepast. ING wilde namelijk iets meer volwassen start-ups ('scale-ups') bereiken, om de kans te vergroten dat de innovaties snel toepasbaar zijn op grote schaal.

Dit jaar draait FinTech Village rond vier thema's:

 • Instant Bank: of hoe je een gepersonaliseerde ervaring biedt op basis van bijvoorbeeld data-analyse of kunstmatige intelligentie.
 • Open Bank: of wanneer de bank diensten aanbiedt die verder gaan dan het financiële kader.
 • Secure Bank: of hoe nieuwe technologieën kunnen helpen om banktransacties nog veiliger te maken.
 • SME Bank: of wanneer de bank specifieke diensten aanbiedt voor kleine en middelgrote ondernemingen, met bijzondere nadruk op data-analyse, risicoanalyse of Business Financial Management.

Win-winsituatie

David Rasson, Center of Expertise Lead Innovation: "Met de lancering van deze vierde editie van ING FinTech Village zet ING België en Nederland de dynamiek voort die is ingezet tussen fintechs en banken, in een context waarin beide partijen graag blijvend met elkaar willen samenwerken." Door in zee te gaan met een bank als ING, kunnen fintechs concrete expertise opdoen. Bovendien biedt de bank hen een platform om meer klanten te bereiken en daardoor sneller te groeien. Dergelijke partnerschappen met fintechs zijn ook voordelig voor ING, benadrukt Erik Van Den Eynden, CEO van ING België: "De combinatie van hun creativiteit en technische vaardigheden met onze kennis en klantenkring kan echt een verschil maken."

Geselecteerde start-ups voor de vierde editie van FinTech Village

 • Exate / Verenigd Koninkrijk - Exate biedt een gegevensprivacy- en gegevensbeschermingsoplossing die zorgt voor een geautomatiseerde 'paspoortcontrole' wanneer gegevens in een applicatie worden ingevoerd.  Dit maakt het mogelijk om veilig gebruik te maken van cloudgebaseerde applicaties en applicaties van derden, en om te voldoen aan privacyregels (inclusief GDPR).
 • Finux / Duitsland - Door koppeling en interpretatie van bedrijfsrekeningen en boekhouding in combinatie met publiek beschikbare informatie biedt Finux de gebruiker een holistisch overzicht van eender welke onderneming.
 • Minna Technologies / Zweden - Minna Technologies heeft een platform voor het beheer van al uw abonnementen ontwikkeld.  Het geeft de gebruiker een duidelijk overzicht van alle lopende abonnementen door zijn banktransacties te analyseren. Minna stelt klanten ook in staat om bestaande abonnementen op te zeggen en om ze te verbeteren door betere alternatieven te vinden voor energie-, mobiele, breedband-, verzekerings-, bank en nog veel meer producten.
 • SPIN Analytics / Verenigd Koninkrijk - SPIN Analytics zorgt voor een digitale transformatie op het gebied van kredietrisicobeheer door voorspellende analyses, artificiële intelligentie en machinaal leren toe te passen op grote hoeveelheden gegevens ('big data').  Het streeft ernaar om het voor financiële instellingen en bedrijven uiterst eenvoudig te maken om hun kredietrisicobeheer aanzienlijk te verbeteren en volledig te automatiseren.
 • Stride ai / Verenigde Staten - Stride.ai maakt gebruik van artificiële intelligentie en NLP (neurolinguïstieke programmatie) om een platform te bieden dat de ontwikkeling en implementatie van intelligente applicaties op bedrijfsniveau mogelijk maakt om redundante complexe taken binnen financiële instellingen te automatiseren (intelligente extractie van informatie uit documenten of specifieke problemen in de sector financiële dienstverlening, zoals KYC ('Know Your Client') en modellering van regelgevingsrisico's). 
 • Tookitaki / Singapore - Tookitaki levert bedrijfssoftwareoplossingen die duurzame complianceprogramma's voor de sector van de financiële dienstverlening creëren.  Zijn missie is het leveren van oplossingen voor de naleving van wet- en regelgeving die steunen op machinaal leren en die controleerbaar, schaalbaar en actiegericht zijn.                    
 • Zonefox / Verenigd Koninkrijk - ZoneFox helpt organisaties over de hele wereld om hun bedrijfskritieke gegevens te beschermen tegen bedreigingen van binnenuit.  De  technologie maakt activiteiten rond data 360° zichtbaar – het wie, wat, waar en wanneer – door gebruikersgedrag en datastromen te monitoren, waarbij onmiddellijk wordt gewaarschuwd wanneer een afwijkende of kwaadaardige activiteit wordt vastgesteld.   

Ook de partners van ING FinTech Village – met Deloitte en Innotribe als hoofdpartners en B-Hive, IBM, Smartfin Capital en Startups.be als overige partners – zullen weer enthousiast aan de slag gaan bij ING FinTech Village.

Tijdens de Demo Day op 27 juni 2019 krijgen de geselecteerde start-ups de gelegenheid om hun 'proof of concept' te komen voorstellen.

 

Bekijk ook onze website: http://fintech-village.be

Persdienst ING België: + 32 476 37 85 65 – marie-lise.verschelden@ing.com

 

 

 

 

Terug naar boven