Skip to Content

ING boekt vooruitgang in de Dow Jones Sustainability Index

In 2016 is ING Groep in de Dow Jones Sustainability Index opnieuw opgenomen. Daarin worden bijna 300 bedrijven opgenomen die tot de top 10% meest duurzame beursgenoteerde bedrijven in maar liefst 59 industriële sectoren behoren. ING scoort 90 op 100, ver boven het gemiddelde van 61 binnen de banken en iets meer dan onze score van 86 vorig jaar. Sustainalytics, wereldwijde marktleider op het gebied van onderzoek naar duurzaamheid, vindt ons dit jaar zelfs dé meest duurzame bank ter wereld met een score van 86 op 100.

Waar vroeger vooral gekeken werd naar de financiële prestaties van een bank, komt er nu steeds meer aandacht voor de waarden waar de onderneming voor staat. Op klimaatstrategie, milieurapportage en financiële bewustwording halen we de hoogste score.

Als bank willen we niet enkel bijdragen aan economische groei maar voelen we ons ook verantwoordelijk voor sociale vooruitgang en milieubehoud. Beide zijn nodig om onze resultaten op lange termijn aan te houden en te werken aan een betere toekomst voor iedereen.” ,
aldus Adrie Heinsbroek, Head of Sustainability voor ING België.

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on