ING België: “You inspire us, and we will inspire you”

Jean-Luc Verhelst wint ING Thesis Award 2014 met Bitcoin-thesis

PERSBERICHT
Brussel, 14 november 2014


Jean-Luc Verhelst wint ING Thesis Award 2014 met Bitcoin-thesis


Het vijfde jaar op rij beloont ING België studenten wiens thesis getuigt van inzicht en inspiratie. Vijf studenten die belangrijke actuele thema’s aankaarten en dit doen op een toekomstgerichte manier vielen in de prijzen. Jean-Luc Verhelst sleepte dankzij zijn thesis over Bitcoins de hoofdprijs in de wacht. Voor ING België is de jaarlijkse thesis award één van de manieren om de vinger aan de pols te houden en op te volgen wat leeft bij jongeren.

Rik Vandenberghe, CEO ING België: “Ons belangrijkste streefdoel is om onze cliënten te allen tijde de beste dienstverlening aan te bieden. Daarvoor moeten we weten wat hen bezighoudt, vandaag, en ook morgen. We gaan op zoek naar talentvolle jongeren die ons hun kijk op de wereld geven en ons mee helpen om een visionaire en dynamische bank te zijn, maar ook om samen vorm te geven aan elkaars toekomst.”

Als erkenning voor de inspirerende thesis die ze schreven, stuurt ING België drie studenten naar verschillende bestemmingen om er kennis te maken met de lokale cultuur, gewoontes en… de activiteiten van ING ter plaatse.

Uit meer dan honderd inzendingen, met zeer uiteenlopende thema’s, werden de volgende vijf kandidaten genomineerd:

  • Alexandre Baivier (ULB,“Startup Business Model Design: The ListMinut Case (Using Pimento Map as way to Assess Business Model)” ) deed onderzoek naar groeistrategieën voor KMO’s, en paste deze toe op een web-startup.
  • Jean-Luc Verhelst (UCL, “The Bitcoin e-currency: Historical genesis, current situation and empirical analysis compared to traditional currencies and commodities”) gaat op zoek naar herkomst en toekomst van de Bitcoin en maakt de vergelijking met ‘traditionele’ valuta.
  • Queenie Swerts (VUB, “The gold reserves of the European Central Bank: A mystery or a clever choice?”) toetst de historische rol van goudvoorraden aan de hedendaagse praktijk en stelt de vraag of er meer rendabele alternatieven zijn.
  • Nick Verhelst (UA, “Genererende functie methode voor optieprijs geïnduceerde verdelingen”) vertrekt uit de klassieke manieren om naar de financiële markten te kijken, en abstraheert hieruit een nieuw model.
  • Wouter Van Der Veken (UGent, “The introduction of a financial transaction tax: Belgian, European and international initiatives”) analyseert de bestaande initiatieven rond een Financial Transaction Tax en onderzoekt de bestaande juridische kaders, nationaal en supranationaal.

Het was de jury* die besliste om Jean-Luc, Wouter en Alexandre respectievelijk naar Singapore, Londen en Madrid te sturen als beloning voor de geleverde prestatie. Queenie en Nick ontvingen elk een waardebon van 250 euro.

“You inspire us, and we will inspire you”, beloofde jury-voorzitter Rik Vandenberghe de laureaten die een volledige dag te gast waren bij ING België. Ze kregen naast een uitgebreide kennismaking met het management van de bank ook een workshop rond presentation skills en een gastlezing van auteur Steven Van Belleghem over de digitale toekomst, die toch ook zeer menselijk is. Dit alles in het teken van inspiratie en persoonlijke ontwikkeling.

(*) André Farber (Solvay Business School) Isabella Lenarduzzi (Owner of JUMP 'Empowering Women, Advancing the Economy', expert in gender equality on the work floor) Xavier Vanneste (owner and general director of Brewery De Halve Maan) Katrien Vanhulle (HR Manager ING Belgium) Peter Vanden Houte (Chief Economist ING Belgium)

____________________

Voor meer informatie:
Persdienst ING België: + 32 2 547 24 84, [email protected]


Sponsoring
Contacteer ons

Vanessa Zwaelens - Head of External Communication

Tiziana Rizzo - Media Relations

Julie Kerremans - Media Relations

Vanessa Zwaelens - Head of External Communication

Tiziana Rizzo - Media Relations

Julie Kerremans - Media Relations