Skip to Content

ING België versterkt topmanagement met 3 benoemingen

Ellen Aelvoet en Gordana Hulina treden toe tot het Directiecomité, respectievelijk als head of Wholesale Banking en chief risk officer. Nancy Dhollander wordt benoemd tot onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder in de raad van bestuur.

Op 1 januari 2020 wordt Ellen Aelvoet het nieuwe head of Wholesale Banking voor België en Luxemburg. Gordana Hulina volgt Krista Baetens op – wiens benoeming tot head of Wholesale Banking in Azië/Pacific recent werd aangekondigd – als chief risk officer van ING België, op 15 januari 2020.
​En tot slot treedt Nancy Dhollander toe tot de Raad van Bestuur van ING België als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder.

Ellen Aelvoet, nieuw head of Wholesale Banking ING België en Luxemburg
In haar nieuwe rol rapporteert Ellen aan Erik Van Den Eynden, CEO van ING in België & Luxemburg: “Ellen geeft deze functie een meerwaarde dankzij haar uitgebreide ervaring in de banksector. Ze heeft 22 jaar ervaring bij ING. Tijdens haar loopbaan nam ze verschillende senior managementposities op in België, zoals sales manager bij Financial Markets, head of public sector & social profit, en momenteel head of Midcorp & Institutionals voor de regio Antwerpen-Limburg-Leuven. Hierbij ondersteunde ze telkens zakelijke klanten bij de realisatie van hun projecten en bouwde ze een sterke relatie met haar teams uit. We kennen Ellen als een dynamische en positief ingestelde leidinggevende.”
Ze neemt haar nieuwe functie op vanaf 1 januari 2020.

Ellen (België, 1974) behaalde haar masterdiploma Economie aan de universiteit van Namen (FUNDP) en studeerde zowel in België als in het buitenland. Ze begon haar loopbaan bij ING België (voorheen BBL) als management trainee in 1997 met een eerste rol in Risk Management. Tussen 2008 en 2016 bekleedde Ellen verschillende senior managementposities zoals head of Domestic Sales bij Financial Markets, en head of Public sector & Social profit, waar ze de commerciële strategie bepaalde en implementeerde. In haar laatste functie was ze verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van MidCorporates & Institutionals voor de regio Antwerpen/Limburg/Leuven.

Gordana Hulina, nieuwe chief risk officer ING België en Luxemburg
In haar nieuwe functie zal Gordana ook rapporteren aan Erik Van Den Eynden, CEO van ING in België en Luxemburg. Ze neemt haar nieuwe functie op vanaf 15 januari 2020.
“In haar nieuw functie zal Gordana verantwoordelijk zijn voor de algemene risicobeheerfuncties bij ING BeLux, zowel wat de financiële als niet-financiële risico's betreft. Ze zal ervoor zorgen dat ING BeLux gewapend is voor nieuwe risico’s in de complexe economische en regelgevende omgeving waarin we actief zijn”, zegt Erik Van Den Eynden.

Gordana (Kroatië, 1965) is momenteel head of Credit Risk en lid van het Directiecomité van ING Bank Turkije. Ze heeft ruime ervaring in diverse risicogerelateerde domeinen en heeft over de hele wereld gewerkt. Ze begon haar loopbaan bij ING in 1994 als kredietanalist in Nederland. Daarna bekleedde ze managementposities binnen de risicofunctie in Bulgarije, Rusland, Zuid-Korea en Oekraïne. Sinds juni 2016 was ze als head of Credit Risk in Turkije verantwoordelijk voor de kredietrisico’s van Retail-, SME-, Mid Corporate- en Corporate-klanten.

Nancy Dhollander, onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder in de raad van bestuur ING België
Nancy Dhollander, chief financial officer van de DHOLLANDIA-groep sinds 1994 en lid van de raad van bestuur van Agoria, de Belgische technologiefederatie, zal als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder toetreden tot de raad van bestuur van ING België.
“Wij heten Nancy van harte welkom in de raad van bestuur en kijken uit naar een succesvolle samenwerking. We zullen veel baat hebben bij de ervaring van Nancy als eigenaar van een familiebedrijf en haar grondige expertise in financiën, fiscaliteit en compliance”, aldus Erik Van Den Eynden.

De raad van bestuur draagt de globale verantwoordelijkheid voor ING België nv en bepaalt de strategie en het algemene beleid van de bank. In de raad zetelen zowel uitvoerende bestuurders als een meerderheid van (onafhankelijke) niet-uitvoerende bestuurders. De raad is onder meer verantwoordelijk voor het jaarverslag en het risico- en integriteitsbeleid van ING, evenals voor de beoordeling van de behoorlijke werking van de audit-, compliance- en risicofuncties.

Over ING
ING België is een universele bank die financiële diensten aanbiedt aan particulieren, ondernemingen en institutionele relaties. ING België nv is een dochtervennootschap van ING Group nv via ING Bank nv (www.ing.com).

ING is een wereldwijde financiële instelling met een sterke Europese aanwezigheid, die bankdiensten aanbiedt via haar werkmaatschappij ING Bank. De doelstelling van ING Bank is om mensen in staat te stellen een stap voor te zijn, in het leven en in zaken. De ruim 53.000 werknemers van ING Bank bieden retail- en wholesale-bankdiensten aan in meer dan 40 landen.

De aandelen van ING Group noteren op de beurzen van Amsterdam (INGA NA, INGA.AS), Brussel en op de New York Stock Exchange (ADR's: ING US, ING.N).
​Duurzaamheid vormt een fundamenteel onderdeel van de strategie van ING, wat blijkt uit het feit dat ING wordt geklasseerd als 'Leader' binnen de banksector door Sustainalytics en een 'A'-rating krijgt in het ratinguniversum van MSCI. De aandelen van ING Group zijn opgenomen in belangrijke duurzame en Environmental, Social and Governance (ESG) indexproducten van vooraanstaande leveranciers zoals STOXX, Morningstar en FTSE Russell.

 

Ellen Aelvoet © Jessica Hiltout
Ellen Aelvoet © Jessica Hiltout
Ellen Aelvoet © Jessica Hiltout
Ellen Aelvoet © Jessica Hiltout
Gordana Hulina
Gordana Hulina
Gordana Hulina
Gordana Hulina
Nancy Dhollander
Nancy Dhollander

 

Downloads

Contacteer ons

Press Office ING Belgium
ING Belgium

E: pressoffice@ing.be

M: +32 478 66 21 58

Terug naar boven