ING België, trotse partner van de Muziekkapel Koningin Elisabeth

ING België hernieuwde dit jaar haar partnership met de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

ING België hernieuwde dit jaar  haar partnership met de Muziekkapel Koningin Elisabeth voor een periode van drie jaar (2014-2016). In dit kader worden twee nieuwe werken uit haar hedendaagse kunstcollectie voor lange tijd uitgeleend aan de Muziekkapel.

De prestigieuze instelling heeft als doelstelling jongeren de kans te bieden het beste van zichzelf te geven in een omgeving waarin ze hun muzikale talenten optimaal kunnen ontplooien. Een verblijf aan de Muziekkapel creëert voor de muzikanten een meerwaarde voor het leven. Als financiële instelling die er in alles naar streeft om haar cliënten in staat te stellen om steeds een stap voor te zijn in het leven en in zaken, ziet ING België zichzelf als een natuurlijke partner van de Muziekkapel, die elke dag streeft naar de ontwikkeling van jong talent.

Naast haar partnership met de Muziekkapel steunt ING België ook jonge talenten op artistiek en cultureel vlak via de Young Belgian Art Prize, waarbij we dit jaar de ING Publieksprijs uitreikten aan Floris Vanhoof. En in het kader van ons partnership met Art Brussels, de internationale beurs voor hedendaagse kunst, stelden we dit jaar het project Collection/Connection van Pierre Bismuth voor.

ING België connecteert haar kunstcollectie met haar medewerkers, maar ook met de architectuur, het leven en de maatschappij. In lijn hiermee stelt ING België de Muziekkapel twee werken die recent deel uitmaken van de collectie van de kunstenares Ann Veronica Janssens ter beschikking:  Untitled (Pink), 2010 en Bright green 2010-2013. Daarnaast verhuist binnenkort het paviljoen van Dan Graham (momenteel opgesteld in het Marsveldpark) naar het park van de Muziekkapel. Het is niet uitgesloten dat andere werken van de collectie volgen.

Met dit initiatief wil ING België kunst en cultuur promoten door beide voor iedereen toegankelijk te maken. De kunstwerken zijn een aanvulling van het muzikale universum van de kapel en maakt de connectie tussen de verschillende kunstvormen, de kunstwereld en de bank.
 
We hopen dat ons partnership tal van jonge virtuozen de gelegenheid zal bieden nieuwe horizonten te verkennen en internationaal hun talent te bewijzen.
_____________________

Voor meer informatie, contacteer:
Persdienst van ING België
E: [email protected] - T: +32 (0)2 547 24 84

 

Kunst
Contacteer ons

Vanessa Zwaelens - Head of External Communication

Tiziana Rizzo - Media Relations

Julie Kerremans - Media Relations

Vanessa Zwaelens - Head of External Communication

Tiziana Rizzo - Media Relations

Julie Kerremans - Media Relations