Skip to Content

ING België ondertekent gesyndiceerde duurzame lening voor Fagron

Vorige week sloot Fagron een overeenkomst voor een duurzaamheidsgerelateerde lening met een consortium van zes banken: ING België, BNP Paribas Fortis, Belfius, Commerzbank, HSBC en KBC. De voorwaarden van die lening zijn deels afhankelijk van hoe de kredietnemer presteert op het vlak van duurzaamheid. Het is een consortiale lening op basis van Key Performance Indicators (KPI's), en Fagron zal de lening van 375 miljoen euro, een herfinanciering van een in 2014 en 2017 aangegane leningsovereenkomst, gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Bij ING zijn we ervan overtuigd dat duurzaam zakendoen beter zakendoen is,” zegt Leonie Schreve, global head of Sustainable Finance.

ING is trots dat het Fagron als unieke duurzaamheidscoördinator kon bijstaan voor hun aan KPI's verbonden Sustainability Improvement Loan. Het fungeert tevens als Facility Coordinator en Agent. Deze transactie is een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven, en is nog eens een duidelijk voorbeeld van hoe duurzame financieringsoplossingen de omslag naar een duurzamere toekomst kunnen ondersteunen.

Ondernemingen kunnen nu al enkele jaren een rating krijgen op basis van hun inspanningen om het milieu en de maatschappij vooruit te helpen. De evalutie van bedrijven leidt tot een "Environmental, Social and Governance (ESG) rating”. Bovendien kunnen bedrijven er ook voor kiezen om bedrijfsspecifieke KPI's te evalueren op basis van hun interne governance, in samenwerking met externe adviseurs. In dit geval heeft CE Delft Fagron ondersteund bij de definitie van hun milieugerelateerde KPI's.

ING België, dat de voorwaarden van het krediet opstelde en de herfinanciering voor de duurzaamheidsgerelateerde lening van Fagron coördineerde, nam dit KPI-mechanisme op in de prijszetting van de lening. De KPI's worden bepaald en opgemeten door een extern bureau. De overeengekomen voorwaarden stellen dat de kredietmarge kan worden verminderd indien Fagro erin slaagt om zijn duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Indien Fagron er echter niet in slaagt om minstens twee van de KPI's te behalen bij zijn volgende jaarlijkse duurzaamheidsanalyse, dan zal de lening duurder worden.

Over Fagron
Fagron is een wereldleider die actief is in magistrale bereidingen, en wil gepersonaliseerde geneeskundige oplossingen bieden aan ziekenhuizen, apotheken, klinieken en patiënten, en dat in 36 landen over de hele wereld.

Het Belgische bedrijf Fagron NV is gevestigd in Nazareth en noteert op Euronext Brussel en Euronext Amsterdam met de ticker 'FAGR'. De operationele activiteiten van Fagron worden aangedreven door het Nederlandse bedrijf Fagron BV. Het hoofdkantoor van Fagron BV is gelegen in Rotterdam.

Over ING
ING België is een universele bank die financiële diensten aanbiedt aan particulieren, ondernemingen en institutionele cliënten. ING Belgium S.A./N.V. is een dochtervennootschap van ING Group N.V. via ING Bank N.V. (www.ing.com).

ING is een wereldwijde financiële instelling met een sterke Europese aanwezigheid, en biedt bankdiensten aan via zijn werkmaatschappij ING Bank. De doelstelling van ING Bank is om mensen in staat te stellen een stap voor te zijn, in het leven en in zaken. De meer dan 53.000 werknemers van ING Bank bieden retail- en wholesale bankdiensten aan cliënten in meer dan 40 landen.

De aandelen van ING Group noteren op de beurzen van Amsterdam (INGA NA, INGA.AS), Brussel en op de New York Stock Exchange (ADR's: ING US, ING.N).

Duurzaamheid vormt een fundamenteel onderdeel van de strategie van ING, wat blijkt uit het feit dat ING wordt geklasseerd als 'Leader' binnen de banksector door Sustainalytics en een 'A' rating krijgt in het ratinguniversum van MSCI. De aandelen van ING Group zijn opgenomen in belangrijke duurzame en Environmental, Social and Governance (ESG) indexproducten van vooraanstaande leveranciers zoals STOXX, Morningstar en FTSE Russell.

ING heeft toegewijde teams voor Duurzame Financiering in verschillende landen, waaronder België. 

 

 

 

 

Downloads

Contacteer ons

Press Office ING Belgium
ING Belgium

E: pressoffice@ing.be

M: +32 478 66 21 58

Terug naar boven