Skip to Content

ING België neemt belang van 32,5% in Antwerps bedrijf Chemicar Europe NV

Investering ondersteunt internationale ontwikkeling ondersteunen

ING Corporate Investments, de private equity-afdeling van ING België, heeft een belang van 32,5% in Chemicar Europe NV genomen om de internationale ontwikkeling van het Antwerpse bedrijf dat zich specialiseert in productontwikkeling voor autoschadeherstelbedrijven te ondersteunen.

ING Corporate Investments heeft vandaag 32,5% van de aandelen van Chemicar Europe NV in handen. Voor bedrijven die zich wereldwijd specialiseren in de herstelling van autoschade ontwikkelt Chemicar Europe NV innovatieve producten, waaronder zowel verbruiksgoederen als apparatuur. Zo distribueert Chemicar bijvoorbeeld veiligheidskleding, voorbereidingsproducten, schuurmiddelen, vulmiddelen, mengbekers en UV-LED-lampen. Het bedrijf met hoofdzetel in Zwijndrecht, brengt deze producten, die in meer dan 70 landen verdeeld worden, op de markt onder het kwaliteitslabel "Finixa". In 2017 werd een omzet van 18,4 miljoen euro gerealiseerd.

91% totale inkomsten uit export

91% van de totale inkomsten haalt Chemicar Europe NV uit export, grotendeels naar Europese landen, met Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Scandinavische landen als belangrijkste markten. Buiten Europa is Australië de belangrijkste markt, gevolgd door Canada en Zuid-Afrika. In Europa is Chemicar een top-5 speler in haar domein.

Chemicar Europe NV werd 35 jaar geleden als groothandel opgericht door Walter Greeve, die nog verbonden blijft aan het bedrijf als consultant. Het huidige management team kocht in 2016 de meerderheid van de aandelen over en bezit nu 67,5% van de aandelen. Het bedrijf wordt al ruim 7 jaar geleid door CEO Piet Greeve, CFO Geert Tanghe en verkoopsdirecteur Dirk Van Driessche.

Vandaag heeft ING Corporate Investments 32,5% van de aandelen in handen. Johan Pede, investeringsmanager bij ING Corporate Investments: “Omdat ING Corporate Investments gelooft in de ambitie en visie van dit management team hebben we een belang van 32,5% in het bedrijf genomen. Dat laat ons toe om het management van Chemicar strategisch te ondersteunen bij haar verdere internationaliserings- en groeiplannen in de sector van autoschadeherstel.”

Over ING Corporate Investments in België

ING Corporate Investments is een financiële en strategische partner die investeert in kleine en middelgrote ondernemingen in België en Luxemburg. ING Corporate Investments verschaft buy-out kapitaal en groeikapitaal. ING Corporate Investments maakt deel uit van de ING groep en is actief in Private Equity sinds 1997. Intussen heeft deze private equity-afdeling van ING België al meer dan EUR 210 miljoen geïnvesteerd.

Over Chemicar Europe NV

Chemicar Europe NV, met zetel in België, ontwerpt en ontwikkelt hoogwaardige, 'non-paint' producten (verbruiksartikelen en apparatuur) voor professionele autoschadeherstelbedrijven. Dit doet het bedrijf onder het kwaliteitslabel 'Finixa'. Chemicar is 35 jaar geleden opgericht als groothandel en is ondertussen uitgegroeid tot een marketinggedreven distributiebedrijf met klanten over de hele wereld. Het merendeel van het assortiment wordt in-house ontwikkeld en een aantal producten wordt ook door Chemicar geproduceerd. Ook OEM autofabrikanten worden met Finixa-producten beleverd.

Downloads

Contacteer ons

Joëlle Neeb
Media Relations

E: joelle.neeb@ing.com

M: +32 478 63 03 87

Julie Kerremans
Media Relations

E: julie.kerremans@ing.com

M: +32 491 35 30 32

Vanessa Zwaelens
Head of External Communication

E: vanessa.zwaelens@ing.com

M: +32 474 74 14 29

Terug naar boven