Skip to Content
ING België lanceert ‘ING Save Up’ om financiële gezondheid van zijn klanten te bevorderen: automatisch sparen bij betaling of overschrijving

ING België lanceert ‘ING Save Up’ om financiële gezondheid van zijn klanten te bevorderen: automatisch sparen bij betaling of overschrijving

Brussel – ING België zet vol in op de versterking van de financiële gezondheid van zijn klanten. Met ‘ING Save Up’ reikt de bank zijn klanten een gratis, nieuwe digitale functionaliteit aan die hen in staat stelt om automatisch te sparen wanneer ze een overschrijving uitvoeren of een betaling met de betaalkaart, Apple Pay of Google Pay. Transacties worden automatisch afgerond naar de volgende euro. Het verschil gaat automatisch naar de eigen spaarrekening of die van het kind. Het is ook mogelijk om het bedrag te vermenigvuldigen met drie door een spaarversneller in te zetten.

Sali Salieski, Head Retail & Private Banking bij ING België: “Een bevraging bij 5000 Belgen door Statbel, het Belgische statistiekbureau, leert ons dat eind vorig jaar liefst 42% van de Belgen het moeilijk vindt om rond te komen1. Een eigen bevraging bij 1000 Belgen toont dan weer aan dat zes op de tien Belgen (58%) meer willen sparen. Ruim vier op de tien Belgen (43%) verwacht dat hun bank hen helpt om meer geld opzij te zetten. Met ‘ING Save Up’ zetten we een oplossing in de markt om de financiële gezondheid van onze klanten te versterken door hen de kans te geven om op structurele basis te sparen. Denk aan het betalen van de boodschappen in de supermarkt, je dagelijkse kop koffie of een courante overschrijving. De afrondingsverschillen van iedere betaaltransactie worden automatisch gebundeld en gespaard. Super eenvoudig met een mooie spaarbuffer als resultaat, voor de klant of zijn of haar kind.”

€2,40 betalen, tot €1,80 sparen dankzij spaarversneller

Even concreet. Van zodra de klant ‘ING Save Up’ heeft geactiveerd via de ING Banking-app of Home’Bank, starten afrondingen de dag erna vanaf 19u. Wie bijvoorbeeld een kop koffie koopt en €2,40 betaalt, zal automatisch €0,60 sparen. Door de spaarversneller in te zetten, verdrievoudigt dat bedrag tot €1,80. De som van de afrondingen van deze en andere betaaltransacties, zal de volgende dag automatisch in één keer worden overgeboekt naar de gekozen spaarrekening.

ING lanceerde ING Save Up eerder al in zeven landen. De functionaliteit is gratis voor alle ING-klanten die minstens 18 jaar oud zijn.


1 Statbel: Monitoring van levensomstandigheden | Statbel (fgov.be)

 

 

 

Contacteer ons

Press Office ING Belgium
ING Belgium

E: pressoffice@ing.be

M: +32 478 66 21 58

Terug naar boven