Skip to Content

ING België kondigt verandering in raad van bestuur aan

15 juli 2016 - Pinar Abay vervoegt de raad van bestuur van ING België als niet-uitvoerend bestuurder.

Vanaf 15 juli 2016 vervoegt Pinar Abay de raad van bestuur van ING België als niet-uitvoerend bestuurder. Het voorstel tot benoeming werd goedgekeurd door de ECB en wordt officieel bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Pinar Abay heeft bijna 20 jaar bestuurservaring in de financiële sector, zowel extern als intern bij ING. Eric Boyer de la Giroday, voorzitter van de raad van bestuur van ING België: "Ik ben bijzonder opgetogen over de aankondiging dat de raad Pinar Abay voordraagt als bestuurder. Haar rijke ervaring en diepgaande kennis van het bankwezen zijn voor ons zeer waardevol. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze een grote aanwinst zal zijn."

Pinar Abay heeft een bachelordiploma Economie van de Bilkent University (Turkije) en behaalde een MBA aan de Harvard Business School. Ze begon haar carrière in 1998 als consultant voor de banksector bij McKinsey & Company in Istanbul en werkte later ook in de vestigingen in San Francisco en New York. Pinar Abay was managing partner bij McKinsey & Company voordat ze in oktober 2011 als CEO van ING Bank Turkey aan de slag ging, waar ze nog steeds werkt.

Klik hier voor de volledige samenstelling van de raad van bestuur van ING België.

Voor meer informatie:
Persdienst ING België, + 32 2 547 24 84, pressoffice@ing.be

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on