ING België hernieuwt partnerschap met Muziekkapel Koningin Elisabeth

ING België heeft het partnerschap met Muziekkapel Koningin Elisabeth voor een periode van vijf jaar (2016-2020) hernieuwd.

ING België heeft het partnerschap met Muziekkapel Koningin Elisabeth voor een periode van vijf jaar (2016-2020) hernieuwd. Een partnerschap dat de wens van ING België weerspiegelt om jonge talenten op lange termijn te begeleiden en om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze bijzondere muzikale wereld.

Kunst en de wil om vooruitgang te boeken zijn twee intrinsieke dimensies van de identiteit van ING België die een speciaal plekje innemen in de geschiedenis en de visie van de bank. Het bewijs hiervan is de collectie hedendaagse kunst die al meer dan 50 jaar bestaat en de tentoonstellingen in het ING Art Center. Het Center viert dit jaar haar 30ste verjaardag en toont op dit moment de expositie “next” van de Oostenrijkse kunstenaar Peter Kogler.

Als financiële instelling die alles in het werk stelt om mensen te helpen in het leven en in zaken, beschouwt ING België zich als de logische partner voor de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Een verblijf in de Muziekkapel vormt een grote ommekeer in het leven van vele musici: met hun scholing worden ze gestimuleerd worden om het beste van zichzelf te geven in een omgeving waar ze hun artistiek talent vrij kunnen uitdrukken.

Sinds het partnerschap zes jaar geleden begon heeft ING België een transformatie binnen de Kapel opgemerkt. Zo hebben we het nieuwe concept MuCH (Music Chapel) met open armen onthaald. Dat concept wil binnen de kapel heel wat verschillende concerten aanbieden. Met die programmering promoot de Kapel klassieke muziek door het voor iedereen toegankelijk te maken.

Binnen diezelfde wens om de collectie met hedendaagse kunst open te stellen en te delen, heeft ING België twee werken van kunstenares Ann Veronica Janssens ter beschikking gesteld van de Muziekkapel: Untitled (Pink), 2010 en Bright green 2010-2013. Deze kunstwerken vervolledigen de esthetische omgeving van deze plek die gewijd is aan muziek en ze belichamen de link die de verschillende artistieke vormen, de Kapel en de bank met elkaar verbinden.

Zowel het uitlenen van werken uit onze collectie als de aankondiging van muzikale evenementen via ons lokaal netwerk van kantoren benadrukken onze volledige betrokkenheid bij dit partnerschap en de wil om samen vooruitgang te boeken.

We hopen dat de voortzetting van dit partnerschap heel wat jonge virtuozen de kans zal geven om hun talent ten volle te ontwikkelen, zodat het Belgisch en internationaal publiek er ook van kan genieten.

_____________________

Voor meer informatie, contacteer:
Persdienst van ING België
Email: [email protected]  - T: +32 (0)2 547 24 84

Sponsoring
Contacteer ons

Vanessa Zwaelens - Head of External Communication

Tiziana Rizzo - Media Relations

Julie Kerremans - Media Relations

Vanessa Zwaelens - Head of External Communication

Tiziana Rizzo - Media Relations

Julie Kerremans - Media Relations