Skip to Content
ING België en NN versterken samenwerking en gaan tot 2034 bank-verzekeren

ING België en NN versterken samenwerking en gaan tot 2034 bank-verzekeren

Vrijdag 28 juni 2024 - Brussel – ING België en verzekeraar NN zetten hun jarenlange samenwerking voort. Sinds jaren kunnen particuliere klanten van ING rekenen op een breed scala aan verzekeringsoplossingen. Met de versterking van dit strategisch partnership tussen NN en ING, zullen de klanten van de bank kunnen blijven rekenen op een uitgebreid en modern verzekeringsaanbod, via zowel de ING Banking-app, Home’Bank als via het kantorennet.

Sali Salieski, Head of Retail & Private Banking bij ING België:

"Ik ben blij dat ik deze strategische samenwerking met NN kan voortzetten om onze klanten de beste verzekeringsoplossingen te blijven bieden. Samen richten we ons op het leveren van een eenvoudige, digitale en vlotte klantervaring. We hebben er alle vertrouwen in dat we met dit partnership de verzekeringsactiviteiten verder kunnen laten groeien als belangrijke pijler van onze groeiambities."

Ook Martijn Hoogeweegen, CEO van NN in België, is opgetogen met de verlengde samenwerking:

"Dat het stevige partnership tussen NN en ING voor de tien komende jaren wordt voortgezet, toont dat we beiden geloven in de kracht van ons digitaal bank-verzekeringsmodel in België. De klant geniet niet alleen van ons aantrekkelijke en kwalitatief hoogstaande verzekeringsaanbod, maar ook van een verbeterde digitale dienstverlening, van een schadeaangifte tot het beheer van de contracten. Voor beide partners staat dit model eveneens garant voor verdere groei in de Belgische markt."

Particulieren kunnen bij ING terecht voor verzekeringen in geval van overlijden, (fiscaal) sparen of beleggingen maar ook voor bescherming bij schade aan de woning of mobiliteitsoplossingen (auto, fiets, ...). ING en NN zorgen zo samen voor de financiële bescherming van wie/wat onze particuliere klanten dierbaar is, hun leven lang.


Over ING

ING België is een universele bank die financiële diensten aanbiedt aan particulieren, ondernemingen en institutionele cliënten. ING Belgium S.A./N.V. is een dochtervennootschap van ING Group N.V. via ING Bank N.V. (www.ing.com).  

ING is een wereldwijd actieve financiële instelling met een sterke Europese aanwezigheid die bancaire diensten aanbiedt via zijn werkmaatschappij ING Bank. De doelstelling van ING is om mensen in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk. De meer dan 60.000 werknemers van ING bieden diensten op het vlak van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in ruim veertig landen.

De aandelen van ING Groep noteren op de beurzen van Amsterdam (INGA NA, INGA.AS), Brussel en op de New York Stock Exchange (ADR's: ING US, ING.N). 

Duurzaamheid maakt integraal deel uit van de strategie van ING, wat blijkt uit de leidende positie van ING in sectorbenchmarks. De Environmental, Social and Governance (ESG) rating van ING door MSCI werd in juli 2023 bevestigd met 'AA'. Sinds december 2023 beschouwt Sustainalytics het beheer van materiële ESG-risico's door ING als 'sterk'. Aandelen ING Groep zijn ook opgenomen in belangrijke duurzaamheids- en ESG-indexproducten van toonaangevende aanbieders Euronext, STOXX, Morningstar en FTSE Russell. 

Over NN in België

Een lang leven is maar waardevol als het ook een gelukkig leven is. Als verzekeraar heeft NN concrete oplossingen in huis op vlak van bescherming (overlijden, invaliditeit), pensioenen (tak23) en schade (woning, mobiliteit). Maar NN kijkt verder: naast je financieel welzijn heeft NN ook oog voor je mentaal en fysiek welzijn: de drie pijlers voor een lang & gelukkig leven. ​

Daarom leidt en inspireert NN als verzekeraar het debat rond een lang & gelukkig leven. NN kiest hierbij steeds voor een inclusieve aanpak waarbij experten, beleidsmakers en de Belg zelf betrokken worden. Sinds 2017 bouwt NN zijn expertise inzake geluk via een NN-leerstoel aan de UGent. Prof. dr. Lieven Annemans en zijn team onderzoeken wat de Belg gelukkig maakt en hoe ze samen kunnen werken aan een gelukkig leven. Daarnaast realiseert NN twee keer per jaar de financiële gemoedsrustbarometer in samenwerking met onafhankelijk onderzoeksbureau Indiville.

NN telt 1 miljoen klanten in België en behoort tot NN Group, een internationale verzekeraar met een uitstekende kapitaalspositie, actief in 11 landen wereldwijd. NN staat ten dienste van zijn klanten via zijn partnernetwerk van banken en makelaars dat blijft groeien. ​

Voor meer informatie over NN: www.nn.be. ​

Story image
Sali Salieski, Head of Retail & Private Banking bij ING België
Sali Salieski, Head of Retail & Private Banking bij ING België
Story image
Martijn Hoogeweegen, CEO van NN in België
Martijn Hoogeweegen, CEO van NN in België

 

 

Contacteer ons

Gianni De Muynck
Spokesman & Media Relations Manager, ING Belgium

E: gianni.de.muynck@ing.com

T: +32 478 66 21 58

Bart Veltjen
Marketing Manager NN in België, NN

E: bart.veltjen@nn.be

M: 0477 65 08 72

Terug naar boven