Skip to Content
ING België en Europees Investeringsfonds ondertekenen garantieovereenkomst van 400 miljoen euro voor kmo's

ING België en Europees Investeringsfonds ondertekenen garantieovereenkomst van 400 miljoen euro voor kmo's

Leningen ondersteunen herstart Belgische economie na coronacrisis

Donderdag 15 juli 2021 - Brussel / Luxemburg - ING België ondertekent een garantieovereenkomst met het Europees Investeringsfonds (EIF) onder het Europees Garantiefonds (EGF), met als doel Belgische ondernemingen die het moeilijk hebben aan financiering te helpen. Als eerste Belgische bank die de EGF-garantie gebruikt, zal ING met deze transactie tot 400 miljoen euro aan nieuwe leningen verstrekken aan Belgische kmo’s. Het EGF maakt deel uit van het steunpakket van 540 miljard euro dat de EU lanceerde naar aanleiding van de coronapandemie.

Belgische kmo’s krijgen vooruitzicht op 400 miljoen euro aan nieuwe leningen die ter beschikking worden gesteld door ING en het Europees Investeringsfonds. Vanaf vandaag kunnen ING-klanten met een kleine of middelgrote onderneming1 een beroep doen op de nieuwe garantieovereenkomst die ING België heeft gesloten met het Europees Investeringsfonds.

Kmo’s die klant zijn bij ING kunnen vanaf vandaag een lening aanvragen die gedekt is door het EIF. De EIF-garantie wordt ondersteund door het pan-Europees Garantiefonds (EGF), waarvan ING als eerste bank gebruikmaakt in België. Dankzij deze garantie kan de bank tegen gunstiger voorwaarden leningen verstrekken aan kmo’s. Die leningen kunnen het herstel van de Europese economie in de nasleep van de COVID-19-crisis versnellen.

"Nu de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus op kruissnelheid komt, zijn we bij ING vastbesloten om onze Belgische bedrijven, die de ruggengraat van onze economie vormen, te ondersteunen bij een sneller herstel. We zijn dan ook verheugd dat we met het EIF een overeenkomst hebben bereikt voor het aanzienlijke bedrag van 400 miljoen euro. Het geeft onze klanten het soms broodnodige duwtje in de goede richting. Wij danken het EIF dan ook voor het vertrouwen dat ze in ons stellen. Met dit project kunnen we de jarenlange succesvolle samenwerking op een positieve manier voortzetten."
​Philippe Wallez
, Head of Business Banking bij ING België

Concreet hebben ondernemingen tot 31 december 2022 toegang tot financiering met een EIF-garantie van 70% voor elke nieuwe lening, en dit met een maximum van 7,5 miljoen euro per lening.

"Nu we collectief proberen de bladzijde van deze crisis om te slaan, moeten we ervoor zorgen dat kleine bedrijven de steun krijgen die ze nodig hebben om de storm te doorstaan en verder te gaan op de weg naar herstel. We zijn erg blij dat we opnieuw kunnen samenwerken met ING om Belgische ondernemers en kleine bedrijven precies dit soort steun te bieden via het Europees Garantiefonds, aldusRoger Havenith, Deputy Chief Executive van het EIF

1 De algemene voorwaarden zijn beschikbaar op www.ing.be/nl/retail/my-news/European-guarantee-fund.

 

Terug naar boven