Skip to Content
ING België brengt Apple Pay naar haar klanten

ING België brengt Apple Pay naar haar klanten

Een veilige, eenvoudige en discrete manier om te betalen met iPhone en Apple Watch

Dinsdag 3 augustus 2021 – Brussel – ING België introduceert vandaag Apple Pay voor haar klanten, een veilige, eenvoudige en discrete manier van betalen. Apple Pay helpt te voorkomen dat klanten hun betaalkaart aan iemand anders overhandigen, knoppen aanraken of contant geld uitwisselen. Dankzij het hoge beveiligingsniveau van de iPhone is elke transactie beschermd. 1,4 miljoen ING-klanten1 gebruiken de ING Banking-app om hun bankzaken te regelen. Dankzij Apple Pay wordt het voor hen nog eenvoudiger om te betalen met hun ING-bankkaart.

De klant houdt gewoon zijn iPhone of Apple Watch in de buurt van een betaalterminal om contactloos te betalen. Elke aankoop via Apple Pay is veilig omdat dit wordt bevestigd met Face ID, Touch ID, het wachtwoord van je smartphone of een eenmalige unieke en dynamische beveiligingscode. Apple Pay wordt aanvaard in buurtsupermarkten, apotheken, taxi’s, restaurants, koffieshops, winkels en op nog veel meer plaatsen. De betaalmethode kan worden gebruikt bij elke terminal die contactloze transacties aanvaardt, en dat geldt voor bijna elke terminal in België. In een eerste fase zullen klanten hun debetkaart kunnen koppelen aan Apple Pay. Kredietkaarten zullen in een latere fase worden toegevoegd.

ING registreerde in de eerste vijf maanden van dit jaar maar liefst 51,5 miljoen contactloze betalingen, vergeleken met 21,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Deze contactloze betalingen bedragen gemiddeld 19 euro en zijn goed voor de helft van alle betalingen die in winkels met een bankkaart worden verricht. Apple Pay heeft een bijkomend voordeel ten opzichte van contactloos betalen met een bankkaart: de betaling wordt automatisch geautoriseerd door de iPhone van de klant. Dit betekent dat klanten niet langer hun pincode op de betaalterminaal hoeven in te voeren, zelfs als het te betalen bedrag hoger is dan 50 euro.

"We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het onze klanten nog makkelijker te maken hun geldzaken te regelen; Apple Pay past daar perfect bij. Door de coronapandemie zien we een gedragsverandering bij onze klanten, die minder snel geneigd zijn cash geld te gebruiken. De helft van alle betalingen wordt nu contactloos verricht, een sterke stijging ten opzichte van de 13% een jaar geleden. Met de introductie van Apple Pay in de ING Banking-app grijpen we het momentum aan om onze klanten een nieuwe betaalmethode aan te bieden die gebruiksgemak biedt in winkels, onderweg en online."Amaury Vanthournout, directeur Payments bij ING België

Klanten kunnen Apple Pay ook op hun iPhone, iPad en Mac gebruiken om sneller en eenvoudiger aankopen te doen in apps of via Safari, zonder dat ze een account moeten aanmaken of herhaaldelijk verzend- en facturatiegegevens moeten invoeren. Veiligheid en privacy staan centraal bij Apple Pay. Wanneer de klant een debet- of kredietkaart gebruikt met Apple Pay, wordt het eigenlijke kaartnummer niet opgeslagen op het toestel of op de Apple-servers. In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegekend, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element, een gecertificeerde chip die een standaard is in de sector en ontworpen is om betalingsgegevens veilig op een toestel op te slaan.

Apple Pay is gemakkelijk te installeren. Gebruikers van een iPhone openen gewoon de Wallet-app, tikken op + en volgen de stappen om debet- of kredietkaarten van ING België toe te voegen. Zodra klanten een kaart toevoegen aan hun iPhone, Apple Watch, iPad en Mac, kunnen ze Apple Pay beginnen te gebruiken op dat toestel. Klanten blijven alle beloningen en voordelen ontvangen die aan de kaarten van ING België verbonden zijn. ING biedt Apple Pay ook aan in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Roemenië, Polen, Australië en Duitsland.

Ga voor meer informatie over Apple Pay naar http://www.apple.com/benl/apple-pay.

Over ING

ING België is een universele bank die financiële diensten aanbiedt aan particulieren, ondernemingen en institutionele cliënten. ING België nv is een dochteronderneming van ING Groep nv via ING Bank nv. (www.ing.com).

ING is een wereldwijde financiële instelling met een sterke Europese aanwezigheid, en biedt bankdiensten aan via zijn werkmaatschappij ING Bank. ING Bank wil mensen in staat stellen een stap voor te zijn, in het leven en in zaken. De meer dan 57.000 werknemers van ING Bank bieden retail- en wholesale bankdiensten aan klanten in meer dan 40 landen.

De aandelen van ING Groep noteren op de beurzen van Amsterdam (INGA NA, INGA.AS), Brussel en New York (ADR's: ING US, ING.N).Duurzaamheid is een wezenlijk onderdeel van de ING-strategie, zoals blijkt uit de leidende positie van ING in sectorbenchmarks van Sustainalytics en MSCI en uit onze rating op de ‘A-lijst’ van CDP. De aandelen van ING Group zijn opgenomen in belangrijke duurzaamheids- en ESG-indexen (Ecologisch, Sociaal, Governance) van vooraanstaande leveranciers zoals STOXX, Morningstar en FTSE Russell. In januari 2021 kreeg ING een ESG-evaluatiescore van 83 ('sterk') van S&P Global Ratings.


1 Aantal klanten die de ING Banking app gebruiken op eind maart 2021

 

Downloads

Contacteer ons

Renaud Dechamps
Spokesman & Media Relations Manager, ING Belgium

E: renaud.dechamps@ing.com

T: +32478662158

Terug naar boven