Skip to Content

ING België blijft huisbankier van de Vlaamse overheid tot 2024

Voor de derde keer op rij kiest de Vlaamse regering voor ING België als huisbankier van de Vlaamse overheid en haar agentschappen. De officiële ondertekening van het contract door beide partijen staat gepland voor begin volgend jaar.

De Vlaamse overheid schrijft om de vier jaar een openbare aanbesteding uit om een nieuwe huisbankier te selecteren. Eind 2011 werd ING België voor het eerst verkozen voor een periode van vier jaar. Deze overeenkomst werd hernieuwd in 2015. Voor de periode 2020-2024 werd in mei 2019 een nieuwe aanbesteding uitgeschreven, waarbij ING België opnieuw als winnaar uit de bus kwam. Na het verstrijken van deze periode kan de opdracht trouwens nog tweemaal verlengd worden met telkens twee jaar.

Het contract is van toepassing op de Vlaamse ministeries en de 50 agentschappen van de Vlaamse overheid (o.a. De Lijn, Flanders Investment & Trade, Sport Vlaanderen, VDAB, VRT,…). Naar aanleiding van de Vlaamse Codex Overheidsfinanciën komen daar in het begin van 2020 nog een 50-tal agentschappen bij. ING België verzorgt niet alleen het betalingsverkeer. De bank stelt ook eventuele bankwaarborgen ter beschikking.

Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters:“Het aanbod van ING biedt verschillende voordelen voor de Vlaamse overheid. Zo biedt de bankier een kredietlijn van 3,75 miljard euro aan, wat flexibiliteit creëert in het kasbeheer én bijdraagt tot het behoud van de gunstige rating van Vlaanderen. De Vlaamse overheid kijkt dan ook uit naar deze verdere samenwerking.”
Erik Van Den Eynden, CEO ING België:“ING België staat dicht bij haar Belgische klanten en maakt tegelijk deel uit van een sterk internationaal netwerk. We willen een partner zijn voor alle segmenten, ook voor de publieke sector en deze belangrijke partij. We zijn dan ook trots dat de goede samenwerking met de Vlaamse overheid weerspiegeld wordt in de verlenging van onze overeenkomst als huisbankier. ”

Bijkomende informatie:
​Stella Vansummeren
​Woordvoerder voor Lydia Peeters – Viceminister-president van de Vlaamse Regering
​+32 2 552 67 19

 

Downloads

Contacteer ons

Press Office ING Belgium
ING Belgium

E: pressoffice@ing.be

M: +32 478 66 21 58

Terug naar boven