Skip to Content
ING België blijft bij haar standpunt en gaat in beroep

ING België blijft bij haar standpunt en gaat in beroep

De arbeidsrechtbank heeft beslist om het voornemen van ING België om een beschermde personeelsvertegenwoordiger omwille van dringende redenen te ontslaan, ongegrond te verklaren.

ING België betreurt dat de arbeidsrechtbank zich niet heeft uitgesproken over de grond van de zaak, omdat het van oordeel was dat ING België onvoldoende bewijzen had aangedragen om het vooronderzoek te rechtvaardigen.

ING België is, zoals elke financiële instelling, actief in een streng gereglementeerde sector waarin de naleving van het vertrouwelijkheidsbeginsel van cruciaal belang is. ING België blijft bij haar standpunt over de ernst van het delen van vertrouwelijke informatie buiten haar organisatie.

Bij ING België is iedere medewerker verplicht zich te houden aan de strikte regels die onder meer in het arbeidsreglement zijn vastgelegd. Deze regels worden ook regelmatig in herinnering gebracht tijdens verplichte opleidingen voor alle medewerkers.

Het beschermde statuut van de werknemer doet niets af aan de ernst van de feiten en de daaraan verbonden sancties.

Daarom heeft ING België beslist om in beroep te gaan tegen het arrest van de arbeidsrechtbank.

Volgend op de beroepsprocedure blijft de arbeidsovereenkomst van de betrokken, beschermde werknemer geschorst.

###

Einde persbericht

Over ING

ING België is een universele bank die financiële diensten aanbiedt aan particulieren, ondernemingen en institutionele cliënten. ING Belgium S.A./N.V. is een dochtervennootschap van ING Group N.V. via ING Bank N.V. (www.ing.com).

ING is een wereldwijd actieve financiële instelling met een sterke Europese aanwezigheid die bancaire diensten aanbiedt via zijn werkmaatschappij ING Bank. De doelstelling van ING is om mensen in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk. De meer dan 58.000 werknemers van ING bieden diensten op het vlak van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in ruim veertig landen. De aandelen van ING Groep noteren op de beurzen van Amsterdam (INGA NA, INGA.AS), Brussel en op de New York Stock Exchange (ADR's: ING US, ING.N).

Duurzaamheid maakt integraal deel uit van de strategie van ING, wat blijkt uit de leidende positie van ING in sectorbenchmarks. De Environmental, Social and Governance (ESG) rating van ING door MSCI werd in september 2022 bevestigd met 'AA'. Vanaf augustus 2022 beschouwt Sustainalytics het beheer van materiële ESG-risico's door ING als 'sterk' en in juni 2022 kreeg ING een ESG-rating 'sterk' van S&P Global Ratings. Aandelen ING Groep zijn ook opgenomen in belangrijke duurzaamheids- en ESG-indexproducten van toonaangevende aanbieders Euronext, STOXX, Morningstar en FTSE Russell.Le Groupe ING est coté aux Bourses d’Amsterdam (INGA NA, INGA.AS), de Bruxelles et de New York (ADR’s : ING US, ING.N).

 

Contacteer ons

Renaud Dechamps
Spokesman & Media Relations Manager, ING Belgium

E: renaud.dechamps@ing.com

T: +32478662158

Terug naar boven