Skip to Content
Hilde Laga nieuwe voorzitster van Raad van Bestuur van ING België

Hilde Laga nieuwe voorzitster van Raad van Bestuur van ING België

Brussel – De Raad van Bestuur van ING België heeft Hilde Laga aangesteld als nieuwe onafhankelijke voorzitster per 1 januari 2024. Ze volgt Pinar Abay op, die als niet-uitvoerend bestuurder deel zal blijven uitmaken van de Raad van Bestuur. Hilde Laga zetelt sinds mei 2022 in de Raad van Bestuur van ING België als niet-uitvoerend bestuurder.

Hilde Laga: “Ik ben vereerd dat ik als voorzitster van ING België ben aangesteld. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met alle collega-bestuurders, CEO Peter Adams en zijn directiecomité, maar ook met alle ING-medewerkers, het verschil zullen blijven maken voor mensen, bedrijven én de maatschappij in de breedst mogelijke zin. Ik kijk er enorm naar uit om mee te bouwen aan de verdere ontwikkeling van ING België om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden en ondernemers en bedrijven te laten groeien.“

Pinar Abay: “Ik ben heel blij dat ik het voorzitterschap kan overdragen aan een gerespecteerde, Belgische vrouw. Ik ben ervan overtuigd dat Hilde Laga, met haar ervaring, de juiste vrouw is op de juiste plaats om de ambities van ING na te streven en onze klanten in staat te stellen een stap voorop te blijven, zowel zakelijk als privé. Ik geloof echt dat diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie tot betere resultaten zal leiden en ik kijk ernaar uit om deel te blijven uitmaken van dit zeer diverse en ervaren bestuur."

Hilde Laga (°1956) is doctor in de rechten en licentiaat in het notariaat. Ze was één van de stichtende vennoten van het advocatenkantoor Laga, dat ze tot 2013 leidde als managing partner, en was er ook hoofd van de corporate en de M&A praktijk. Hilde Laga heeft een rijke ervaring in bestuursfuncties bij Barco, Elia, Greenyard, Agfa-Gevaert, alsook als voorzitster van Gimv. Ze is lid van de Belgische Commissie Corporate Governance en was tot 2014 lid van de raad van toezicht van de FSMA. In mei 2022 trad Laga toe tot de Raad van Bestuur van ING België als niet-uitvoerend bestuurder.

De Raad van Bestuur telt 9 vrouwen en 8 mannen. Allen beschikken ze over een diverse en internationale expertise.

Bekijk hier de volledige samenstelling van de Raad van Bestuur van ING België.  


Hilde Laga
Hilde Laga

Contacteer ons

Gianni De Muynck
Spokesman & Media Relations Manager, ING Belgium

E: gianni.de.muynck@ing.com

T: +32 478 66 21 58

Terug naar boven