Skip to Content

Hans De Munck nieuwe Chief Financial Officer van ING in België

Per 15 november 2018 wordt Hans De Munck benoemd tot nieuwe Chief Financial Officer van ING in België. Hans De Munck volgt hiermee Tanate Phutrakul op, die aangeduid werd als Controller van ING Group.

In zijn nieuwe functie rapporteert Hans De Munck rechtstreeks aan Erik Van Den Eynden, CEO van ING België & Luxemburg: “Hans is iemand die je de bank kan uitleggen op de achterkant van een bierviltje en wordt geapprecieerd voor zijn ’down to earth’-aanpak. Hij brengt zeer veel ervaring mee en is daarnaast als persoon erg complementair aan de rest van het team. Ik ben bijzonder blij dat hij ons Management Team vervoegt.”

Hans is handelsingenieur en behaalde een MBA aan de universiteit van Chicago. Hij startte zijn carrière bij ING België (toenmalige BBL) in 1996 als analist bij Market Risk Management. Nadien bouwde hij een mooie carrière uit verschillende disciplines van risk management, balansbeheer en treasury, zowel bij ING België als bij ING Groep.

In zijn laatste functie was hij, als head of Balance Sheet & Capital Management voor ING Groep, verantwoordelijk voor het beheren van de belangrijke evenwichten in de balans op het vlak van financiering en kapitaal, en om ING voor te bereiden op komende regelgeving zoals Basel IV.

Meer over Hans De Munck:

  • Hans de Munck (1973, België) studeerde handelsingenieur aan de KU Leuven en behaalde een MBA aan de University of Chicago in de Verenigde Staten.
  • Hij startte zijn carrière in 1994 als onderzoeksassistent van het Departement Economie aan de KU Leuven.
  • In 1996 ging hij aan de slag bij destijds BBL als Analyst Market Risk Management. 3 jaar later werd hij verantwoordelijk voor Asset & Liability Management (Market Risk Management) in België.
  • In 2003 werd Hans Head of Asset & Liability Management (Market Risk Management) bij ING Group in Amsterdam.
  • Tussen 2008 en 2012 kwam hij aan het hoofd van Risk Integration & Analytics (Corporate Risk).
  • In 2012 werd Hans aangesteld als Implementation manager Bank Treasury voor ING Bank nv.
  • Tussen 2012 en 2018 combineerde hij 2 rollen als Local head of Bank Treasury voor ING België en Global head of Balance Sheet & Capital Management voor ING Bank nv.
Terug naar boven