Erik Van Den Eynden verlaat ING België

Erik Van Den Eynden verlaat ING België

Brussel - Erik Van Den Eynden CEO van ING in België, verlaat de bank op 1 oktober 2020. Na 30 jaar bij de bank, waarvan 3,5 jaar als CEO, heeft hij beslist om zijn carrière buiten ING voort te zetten. Onder zijn leiding is de bank omgevormd tot een wendbare organisatie die klaar is voor de toekomst. Van Den Eynden zal de komende maanden aanblijven om samen met de leden van het directiecomité voor een vlotte overgang te zorgen. CFO Hans De Munck zal vanaf 1 oktober 2020 optreden als ad-interim CEO (onder voorbehoud van de nodige goedkeuring van de toezichthouder). 

"Er is nooit een goed moment om afscheid te nemen. Maar deze beslissing was weloverwogen. Ik heb mijn ervaring als bankier en manager gebruikt om ING te helpen een leidende rol te spelen in de banksector. Ik kijk met grote trots en dankbaarheid terug op mijn eerste werkgever. Ik laat ING achter in een solide positie om de groei voort te zetten. Het is dus het juiste moment om de bank te verlaten. Het was een geweldige reis en ik ben trots op al onze prestaties. Ik dank al mijn collega's voor hun vertrouwen en toewijding", zegt Erik Van Den Eynden, CEO van ING in België.

“Ik heb de carrière van Erik Van Den Eynden meer dan 20 jaar op de voet gevolgd. Van jonge management trainee tot CEO heeft Erik blijk gegeven van gedrevenheid, wendbaarheid, inlevingsvermogen en passie voor medewerkers en klanten. Zijn beslissing om op 52-jarige leeftijd van carrière te veranderen was onverwacht. De Raad van Bestuur vindt het jammer hem te zien vertrekken. Wij danken hem voor zijn grote bijdrage aan ING België en wensen hem het allerbeste voor de toekomst", zegt Diego du Monceau, voorzitter van de Raad van Bestuur van ING in België.

"In zijn dertig jaar bij ING heeft Erik altijd zijn passie voor het bankwezen getoond. Erik staat bekend als een authentiek leider, die zijn enthousiasme voor teamprestaties deelt en zijn toewijding aan collega’s en klanten toont. Ik wil Erik bedanken en hem succes wensen in zijn nieuwe avontuur", zegt Pinar Abay, hoofd van ING Market Leaders.

Erik Van Den Eynden is sinds 2017 CEO van ING België. Nadat hij in 1990 in dienst trad bij ING (voormalig BBL), bekleedde hij verschillende commerciële en managementfuncties in de hele bank, waaronder directeur van een kantoordistrict, CEO van ING Verzekeringen en hoofd MidCorporates & Institutionals.

Corporate
Contacteer ons

Safia Yachou - Head of Media Relations

Safia Yachou - Head of Media Relations