Skip to Content

Erik Van Den Eynden nieuwe CEO van ING België

Met ingang van 1 maart 2017 zal Erik Van Den Eynden de rol opnemen van CEO van ING in België.

Met ingang van 1 maart 2017 zal Erik Van Den Eynden de rol opnemen van CEO van ING in België. Hij wordt tevens lid van de Raad van Bestuur van ING België.

Erik Van Den Eynden (49 jaar) startte zijn carrière bij ING (toenmalige BBL) in 1990 als management trainee. Het was zijn eerste job na het succesvol afronden van zijn studies Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Erik Van Den Eynden heeft binnen ING een erg divers parcours afgelegd. Via verschillende leidinggevende commerciële functies heeft hij een jarenlange ervaring opgebouwd als bankier, dichtbij de klanten. Daarnaast heeft Erik Van Den Eynden ook internationale ervaring opgedaan binnen het domein van finance en controlling, waar hij enkele grote changeprojecten heeft geïmplementeerd. Tijdens zijn periode als lid van het directiecomité van de verzekeraar Nationale Nederlanden, heeft hij als verantwoordelijke voor sales, marketing en communicatie waardevolle ervaring opgedaan met grote transformaties. In totaal heeft Erik Van Den Eynden acht jaar in Nederland gewerkt.

In 2012 nam Erik Van Den Eynden de positie op van Head of MidCorporates & Institutionals bij ING in België. Een belangrijke strategische en operationele functie met resultaatverantwoordelijkheid vis-à-vis cliënten én medewerkers in een segment waar ING in België marktleider is.

Meer info over Erik Van Den Eynden zijn curriculum vitae is terug te vinden op www.linkedin.com/in/erik-van-den-eynden

Eric Boyer de la Giroday (voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België): “Ik ken Erik al erg lang en heb bewondering voor de weg die hij de afgelopen zevenentwintig jaar binnen ING heeft afgelegd. Erik is iemand die niet gaat voor zijn eigen succes, maar dat van de mensen rondom hem. Hij neemt initiatief en doet wat hij belooft.
Daarmee is Erik de aangewezen persoon om ING in België succesvol door de transformatie te leiden en zo te bouwen aan de bank van de toekomst. Ik wil ook Rik bedanken voor zijn 32-jaar lange inzet voor ING en hem veel succes wensen met zijn nieuwe uitdaging.”
 
Erik Van Den Eynden (Chief Executive Officer ING in België): “Het is met veel enthousiasme en energie dat ik de nieuwe CEO van ING in België word. We staan aan de start van een grote transformatie om de bank van de toekomst te bouwen, om onze cliënten nog beter van dienst te zijn. Onze cliënten kunnen op mij rekenen om hier samen een succesverhaal van te maken.
We bespreken op dit moment met de sociale partners de begeleidingsmaatregelen naar aanleiding van de grote impact van onze transformatie op de medewerkers. Ik heb er vertrouwen in dat we erin zullen slagen om tot een evenwichtig akkoord te komen. Een succesvolle transformatie is immers enkel mogelijk als we al onze medewerkers met het nodige respect behandelen.”

Emmanuel Verhoosel zal zijn rol van Head of Wholesale Banking combineren met die van Head of Midcorporates & Institutionals, tot er een opvolger voor die laatste positie wordt benoemd.

Voor meer informatie:
Persdienst ING België - Vanessa Zwaelens:  of pressoffice@ing.be

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on