Skip to Content

Emmanuel Verhoosel verlaat ING België

Emmanuel Verhoosel, Head of Wholesale Banking voor België en Luxemburg en lid van het Directiecomité van ING in België, heeft besloten om ING te verlaten en zijn loopbaan buiten het bedrijf voort te zetten. Hij zal zijn huidige functie vanaf 1 juli 2018 neerleggen, maar zal tot 31 augustus 2018 in de hoedanigheid van consultant op strategische projecten blijven werken. 

Emmanuel begon tien jaar geleden zijn loopbaan binnen ING als Head of Real Estate Finance voor Amerika en West-Europa, gebaseerd te Londen, waar hij met succes de franchise door de financiële crisis loodste. In 2012 werd hij benoemd tot Head of Wholesale Banking voor het West-Europese vasteland waar hij doelgericht en vastberaden een programma rond klantenuitbreiding succesvol doorheen de hele regio lanceerde. In 2014 werd Emmanuel aangesteld als Head of Wholesale Banking voor België en Luxemburg en maakte hij eveneens deel uit van het Directiecomité van ING in België.

Als gevolg van het vertrek van Emmanuel zal Erik Van Den Eynden tijdelijk de verantwoordelijkheid voor Wholesale Banking in België en Luxemburg overnemen naast zijn huidige rol als CEO van ING België. Philippe Wallez, momenteel Head of Retail and Private Banking ING België, zal tijdelijk de verantwoordelijkheid overnemen voor de Mid Corporates-activiteiten in de BeLux.

“Emmanuel heeft al zijn energie gestoken in het ontwikkelen van de Wholesale- and Mid Corporates-franchises. Graag bedank ik hem voor zijn belangrijke inzet en doorzettingsvermogen bij het verbeteren van de klantenervaring en het versterken van de  persoonlijke klantenrelaties. Ik wens hem het allerbeste toe met zijn toekomstige projecten. Zijn ervaring en sectorkennis werden ten zeerste geapprecieerd,” onderlijnt Erik Van Den Eynden, CEO van ING België.

Terug naar boven