Skip to Content

Een nieuwe generatie humanoïde robot in het AZ Damiaan in Oostende

ING België sponsort nieuwe generatie humanoïde robot in het AZ Damiaan in Oostende

Vandaag verwelkomt het AZ Damiaan in Oostende een nieuw personeelslid, een humanoïde robot van de nieuwe generatie, mede dankzij de steun van ING België. De robot behoort tot de nieuwste generatie robotten. Hij zal onder meer instaan voor het onthaal en de begeleiding van bezoekers en patiënten naar een medische dienst in het ziekenhuis, het afnemen van tevredenheidsenquêtes enz… Dit alles op een sympathieke manier.

Geheel in lijn met haar strategie om cliënten een stap voor te laten zijn in het leven en in zaken, ondersteunt ING België het AZ Damiaan in Oostende bij de aankoop van deze robot. Erik Van Den Eynden, Head of Midcorps and Institutionals Clients ING België, voegt hieraan toe: “Als bank hebben we niet alleen een financiële en economische rol, maar ook een maatschappelijke rol te spelen. Wij willen het verschil maken met concrete initiatieven die onze directe inzet voor de samenleving in de verf zetten. De sponsoring van de aankoop van deze robot is dan ook slechts een van de vele projecten die aantonen dat ING België haar maatschappelijk rol ter harte neemt en zo haar klanten in staat stelt op altijd een stap voor te blijven, in het leven en in zaken. “

AZ Damiaan is een modern en performant ziekenhuis dat in 1999 ontstond uit de fusie tussen de ziekenhuizen Heilig Hart en Sint-Jozef. Het ziekenhuis profileert zich als het referentiecentrum voor de gezondheidszorg in de kustregio en wil zich meten met de beste ziekenhuizen van het land. ING België ondersteunt AZ Damiaan maximaal in haar missie en is niet alleen sedert jaren de huisbankier van het ziekenhuis, maar stond in 2012 ook mee in voor de financiering van de nieuwbouw waar beide campussen onder een dak werden ondergebracht.  

---
Voor meer informatie
Persdienst van ING België: 02 547 24 84 - pressoffice@ing.be

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on