Diego du Monceau de Bergendal volgt Eric Boyer de la Giroday op als voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België

Diego du Monceau de Bergendal volgt Eric Boyer de la Giroday op als voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België

Anne-Sophie Castelnau, Justyna Kesler en Koen Van Gerven worden nieuwe gezichten in Raad van Bestuur

Diego du Monceau de Bergendal volgt Eric Boyer de la Giroday op als voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België. Naast voormalig CEO van bpost Koen Van Gerven treden ook Anne-Sophie Castelnau en Justyna Kesler toe tot de Raad van Bestuur. Mevrouw Castelnau en mevrouw Kesler hebben beide vandaag een leidinggevende functie bij ING. De banktoezichthouders moeten de benoeming van du Monceau, Castelnau en Kesler nog goedkeuren. Onder voorbehoud van goedkeuring zal de Raad van Bestuur van ING België evenveel vrouwen als mannen tellen.

Eric Boyer de la Giroday was gedurende negen jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België. Vorige maand kondigde hij aan dat hij om persoonlijke redenen terugtreedt als Voorzitter van de Raad van Bestuur en als voorzitter van ING België. Diego du Monceau de Bergendal volgt hem nu op als voorzitter.

Na 36 jaar verlaat ik met veel dankbaarheid mijn tweede thuis. Ik draag de mooie herinneringen aan deze bank met me mee en wens iedereen veel succes met alle uitdagingen die er nog op hun pad zullen komen”, zegt aftredend voorzitter Eric Boyer de la Giroday. Hij krijgt ook de titel van Erevoorzitter als erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de bank.

Diego du Monceau heeft een bijzonder lange staat van dienst binnen het internationale en Belgische bedrijfsleven. Hij zetelt al sinds 1993 in de Raad van Bestuur. Zijn mandaat, dat dit jaar af liep, wordt voor een jaar verlengd.

Diversiteit en genderevenwicht binnen Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt uitgebreid en krijgt er drie nieuwe gezichten bij. Zo komt Koen Van Gerven, voormalige CEO van bpost, aan boord. Zijn benoeming is door de toezichthouder goedgekeurd. Zijn mandaat loopt tot 2025. Van Gerven is vertrouwd met de bankensector. In 1982 startte hij bij de Generale Bank, het latere Fortis, waar hij bijna twintig jaar actief was en ook bij bpost bank had hij een mandaat.

Daarnaast versterken Anne-Sophie Castelnau en Justyna Kesler de nieuwe RvB. Anne-Sophie Castelnau is sinds 2017 Head of Wholesale Banking bij ING Bank in Frankrijk en is al vijftien jaar actief bij ING. Justyna Kesler is Global Head van ING Business Shared Services en werkt sinds 1992 bij ING. Hun mandaat loopt tot 2026.

Met deze nieuwe samenstelling wordt niet alleen diverse en internationale expertise binnengehaald, maar zorgt ING ook voor genderevenwicht in zijn Raad van Bestuur.

"Ik wil Eric Boyer bedanken voor alles wat hij ING België heeft bijgebracht. Ik kijk ernaar uit om samen met dit sterke en nog meer diverse team de langetermijnvisie te bepalen en strategische beslissingen te nemen voor de bank. Wij nemen onze ondernemende en maatschappelijke rol ter harte in deze moeilijke tijden voor veel van onze klanten. De maatschappij, de burgers en de bedrijven rekenen op ons. Er staan ons nieuwe uitdagingen te wachten en we zijn klaar om die aan te gaan. Tot slot wil ik namens onze hele Raad van Bestuur onze medewerkers bedanken voor hun inzet en toewijding aan onze klanten en onze bank", aldus Diego du Monceau de Bergendal.

De bankentoezichthouders moeten de benoemingen van du Monceau de Bergendal, Castenau en Kesler nog goedkeuren.

Corporate
Contacteer ons

Safia Yachou - Head of Media Relations, ING België

Safia Yachou - Head of Media Relations, ING België