Skip to Content
Diego du Monceau blijft jaar langer voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België

Diego du Monceau blijft jaar langer voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België

Woensdag 21 april 2021 – Brussel – Het mandaat van Diego du Monceau als voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België is verlengd tot april 2022. De Raad van Bestuur telt achttien leden met quasi evenveel vrouwen als mannen.

Diego du Monceau is sinds 1993 lid van de Raad van Bestuur en werd in april vorig jaar benoemd als voorzitter.

Ik wil de Raad van Bestuur bedanken voor het hernieuwde vertrouwen. Het jaar 2020 is bijzonder moeilijk geweest, maar alle medewerkers van de bank hebben zich volop ingezet voor hun klanten om ervoor te zorgen dat de bank solide blijft. Ik ben hen hiervoor zeer dankbaar. Met Peter Adams hebben we onlangs een zeer gemotiveerde CEO gekozen. Dankzij zijn team met verschillende achtergronden ziet ING België de toekomst met vertrouwen en dynamiek tegemoet. Wij zijn vandaag goed gewapend om de vele uitdagingen aan te gaan waarmee wij in deze tijden van snelle en nieuwe veranderingen de samenleving, de burgers en het bedrijfsleven van dienst kunnen zijn.Diego du Monceau - voorzitter van de Raad van Bestuur van ING België


Diversiteit op het vlak van gender en expertise

​Vandaag telt de Raad van Bestuur van ING België acht vrouwen en tien mannen die allemaal diverse en internationale expertise hebben. Op die manier zorgt ING voor een goed genderevenwicht en diversiteit aan ervaringen in haar Raad van Bestuur.

​In het kader daarvan hebben nieuwe gezichten de Raad van Bestuur vervoegd zoals Peter Adams (CEO ING België), Sali Salieski (Head of Retail en Private Banking ING België), Bahadir Samli (CIO ING België), Pinar Abay (lid van de Management Board Banking en Head of Market Leaders ING Group) en Ad Kas (ad interim CRO Challenger & Growth Markets ING Group).

De volledige samenstelling van de Raad van Bestuur van ING België vind je via deze link.

 

Story image

 

Downloads

Terug naar boven