Skip to Content

Creatis viert zijn tweede verjaardag in Brussel

Creatis, de residentie voor ondernemers uit de culturele sector, rondt zijn tweede succesvolle seizoen in Brussel af en organiseert een groot verjaardagsfeest op vrijdag 14 december. De Brusselse incubator zal ook van de gelegenheid gebruik maken om de kandidatuur voor haar derde seizoen te openen en presenteert twee nieuwe projecten: het programma 'Living in Europe' en de nieuwe omgeving 'See U'.

Na een tweede succesvol seizoen opent Creatis zijn deuren voor een uitzonderlijke feestavond in het ING Art Center op het Koningsplein. De genodigden krijgen er de mogelijkheid om met de huidige residenten over hun projecten te praten in een informele en muzikale atmosfeer.

Met meer dan 30 projecten in Brussel is Creatis als incubator een belangrijke speler geworden in de culturele en ondernemende sector in België.  Creatis werd in 2012 opgericht in Parijs, begeleidt op dit moment meer dan 150 start-ups in Europa en maakt deel uit van een sterk netwerk van acceleratorplatformen voor projecten met internationale ambities.

De incubator presenteert tijdens de avond voor het eerst zijn nieuwe programma 'Living in Europe', een exclusief incubatie- en gegevensverzamelingsprogramma in Brussel. Steeds met het oog op ondernemen heeft Creatis als doel om de ondernemers uit de culturele en creatieve sector kennis te laten maken met de Europese wijk en haar bewoners.

Creatis zal ook haar andere nieuwe grote project onthullen: 'See U', de voorloper van   Usquare.brussels. De incubator maakt samen met D-Side Group en Le Troisième Pôle deel uit van de stuurgroep die de taak hebben gekregen om de gebouwen van de oude kazerne te laten heropleven tijdens de transitieperiode. Vanaf volgend jaar zal er nieuw leven worden geblazen in de nu nog leegstaande gebouwen van de oude kazerne. Dit nieuwe project, dat de naam 'Usquare.brussels' kreeg, heeft als doel een nieuwe Brusselse wijk te promoten die zowel stedelijk, universitair, internationaal, innoverend als duurzaam zal zijn. Dit finale project wordt tijdens een transitiefase voorafgegaan door 'See U'. Tijdens deze fase krijgen 41 projecten de kans om de gebouwen van de oude kazerne te benutten.

Programma van de avond:

19:00 – 19:30 uur : Welcome en DJ-set Laow.
​19:30 – 20:00 uur : Welkomstwoordje en presentatie van het nieuwe seizoen, het 'Living in Europe'-programma en 'See U' door Edouard Meier en Daphna Krygier | Presentatie van onze residenten.
​20:00 – 21:00 uur : Glints-concert.
​21:00 – 22:00 uur : DJ-set Convok, aka Mariah Kaaris.

​➟ GRATIS | Reserveren vereist via Eventbrite.
​➟ ING Art Centre, Koningsplein, 1000 Brussel.

Een partnerschap tussen Creatis, residentie van culturele ondernemers, en Green Lab.
​Met de steun van ING België, KissKissBankBank, Tanqueray en Vedett.

Terug naar boven