Cennox neemt Cel Data Services N.V. van ING België over

Cennox neemt Cel Data Services N.V. van ING België over

Cennox, de wereldwijde leverancier van optimalisatiesystemen voor banken en bijbehorende ondersteunende diensten, heeft ingestemd met de overname van Cel Data Services N.V. (CELDS), gevestigd in Brussel, van moedermaatschappij ING België S.A./N.V. De overname wordt afgerond wanneer de nodige wettelijke goedkeuringen zijn verkregen.

CEL Data Services (CELDS) biedt diensten aan die voorzien in het beheer van geldautomaten waaronder de verwerking van cash geld en ICT-diensten. Het bedrijf doet dat voor de Belgische bankkantoren van ING en andere Belgische financiële instellingen en winkels. Met deze overname breidt Cennox zijn portfolio van bankdiensten uit en versterkt het bedrijf de positie van het Europese hoofdkantoor in Brussel. Ook voor CELDS is de overname door Cennox een goede zaak. Cennox focust zich al op strategisch niveau  op multi-vendor diensten voor banken en winkels en kan met deze overname de groeiplannen van CELDS versnellen.

Cennox is marktleider in diensten voor geldautomaten en bankbeveiligingssystemen sinds het bedrijf in 2017 3SI Europe overnam. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten biedt Cennox momenteel een reeks multi-vendor diensten aan voor meer dan 50.000 bankautomaten. Daarbij voorziet Cennox ook de bijbehorende software en fysieke infrastructuurwerkzaamheden.

In het kader van de overname vervoegt CEL Data Services en haar 220 medewerkers waaronder ook het senior team, Cennox Group. De overeenkomst omvat ook het hoofdkantoor in Brussel en de ondersteunende infrastructuur. Op die manier garanderen beide partijen  een snelle en naadloze overgang zonder onderbreking van de dienstverlening. Bovendien stelt dit de teams van CELDS in staat om het goede werk dat zij hebben verricht, voort te zetten. Cennox zet de diensten die momenteel aan ING België geleverd worden, gewoon voort. 

“Dit is een bijzondere buitenkans voor Cennox. De overname van Cel Data Services betekent dat we de betrokkenheid bij onze Europese activiteiten vergroten. Het geeft ons toegang tot een eersteklas leveringsplatform waarop we ons multi-vendor servicenetwerk dat vandaag al wereldvermaard is binnen heel Europa kunnen uitbreiden.” Clive Nation, CEO, Cennox

 

“We zien dat  de ontwikkelingen in de betaalautomaat- en ICT-markten volop aan de gang zijn. Binnen ING België zijn we er dan ook van overtuigd  dat het bedrijf veel beter in staat is om groeikansen te benutten als het niet alleen operationeel als onafhankelijk bedrijf te werk gaat, maar ook in zijn aandeelhoudersstructuur onafhankelijk is. Deze desinvestering biedt CEL Data Services de kans zijn commerciële strategie te versnellen en om, naast ING, nieuwe klanten te werven en te bedienen.”  Frederik Covens, Vicepresident M&A bij ING België.

Corporate
Contacteer ons

Julie Kerremans - Media Relations

Julie Kerremans - Media Relations