Skip to Content

Belgische grootbanken en telecomoperatoren ondertekenen historische overeenkomst voor ontwikkeling mobiele identificatieapp

19 juli 2016 - In een wereld die alsmaar meer digitaal wordt, moeten personen zich kunnen identificeren op een snelle, eenvoudige en vooral veilige manier. Het belang van cybersecurity neemt elke dag toe: denk maar aan de groei van de mobiele connectiviteit en de stijging in dataverkeer die het ‘Internet of Things’ met zich meebrengt.

In een wereld die alsmaar meer digitaal wordt, moeten personen zich kunnen identificeren op een snelle, eenvoudige en vooral veilige manier. Het belang van cybersecurity neemt elke dag toe: denk maar aan de groei van de mobiele connectiviteit en de stijging in dataverkeer die het ‘Internet of Things’ met zich meebrengt.

Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC/CBC, ING, Orange, Proximus & Telenet gaan samen een efficiënte oplossing ontwikkelen die veiligheid en gebruiksvriendelijkheid koppelt aan respect voor de privacy. De applicatie, ontwikkeld door Belgian Mobile Wallet nv/sa, zal vóór het einde van het jaar officieel worden voorgesteld.

Samen kunnen deze zeven historische spelers zich beroepen op een ongeëvenaarde kennis op het vlak van gegevensbeveiliging, online transacties, netwerkverbindingen en nieuwe technologieën. Jacques Godet, voorzitter van de Raad van Bestuur van Belgian Mobile Wallet, verklaart: “Het akkoord dat we vandaag kunnen aankondigen is bijzonder. Het verenigt zeven spelers van zeer hoog niveau afkomstig uit twee sectoren. De banken brengen hun kennis van de klant in, terwijl de SIM-kaart en het netwerk van de operatoren wordt ingezet om de veiligheid verder te verhogen. Ik ben ervan overtuigd dat de invoering van de Belgian Mobile ID een positieve bijdrage zal leveren tot de Belgische digitale economie.

"Eén app op je smartphone zal je toelaten om bijvoorbeeld: op eenvoudige en veilige wijze aan te melden op websites, om een banktransactie te bevestigen of om documenten te ondertekenen", verduidelijkt Kris De Ryck, ceo van Belgian Mobile Wallet.

Voor meer informatie:
Persdienst ING België, + 32 2 547 24 84, pressoffice@ing.be

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on