Skip to Content

BELGISCHE FOTOGRAAF FINALIST IN ING UNSEEN TALENT AWARD

De Belgische fotograaf Tom Callemin is geselecteerd als een van de vijf finalisten in de ING Unseen Talent Award.

De Belgische fotograaf Tom Callemin is geselecteerd als een van de vijf finalisten in de ING Unseen Talent Award. De uiteindelijke winnaar wordt op 21 september gekozen door een jury van specialisten uit de sector, maar er is ook een prijs voor de fotograaf die het best in de smaak valt bij het grote publiek. Voor die publiekprijs kan nog tot en met 19 september gestemd worden via de website www.unseenamsterdam.com/vote-now

Ralph Hamers, de CEO van ING, zal de winnaars van zowel de publieksprijs als de juryprijs bekendmaken op de openingsavond van het jaarlijkse Unseen-event in Amsterdam op 21 september. De winnaar van de juryprijs zal een projectfonds van 10.000 euro krijgen. De winnaar van de publieksprijs zal de opdracht krijgen om een nieuw werk te maken voor de ING Collectie.

De vijf finalisten die geselecteerd werden voor deze vijfde editie van de ING Unseen Talent Award zijn Tom Callemin (1991, België), Andrea Grützner (1984, Duitsland), Alexandra Lethbridge (1987, Verenigd Koninkrijk), Robin Lopvet (1990, Frankrijk) en Stefanie Moshammer (1988, Oostenrijk).

De ING Unseen Talent Award is een award die de artistieke wereld wil ondersteunen. Dankzij de award kan een beginnende fotograaf zijn droom waarmaken en zijn werk wereldwijd laten zien. Miren Pastors, die vorig jaar de publieksprijs in de wacht sleepte, zei: “Door mijn werk tentoon te stellen tijdens het Unseen-event, vond ik aansluiting bij een internationale gemeenschap van kunstenaars en kwamen er nieuwe projecten binnen.” Winnaar van de juryprijs, Thomas Albdorf, gebruikte de financiering om een boek over zijn werk uit te brengen en exposeerde in de prestigieuze Webber-galerij in Londen.

Common Ground

Dit jaar is het thema van de ING Unseen Talent Award 'Common Ground', waarbij het erop aankomt gelijkenissen te ontdekken in de verscheidenheid. Elk van de vijf kunstenaars heeft dit thema in zijn eigen unieke stijl geïnterpreteerd. In de vijf korte portretten leest u meer over de dromen en ambities van de kunstenaars voor de toekomst.

Ga naar www.unseenamsterdam.com/vote-now om voor uw favoriete kandidaat voor de publieksprijs te stemmen. Stemmen kan nog tot en met 19 september. De kunstwerken van de vijf finalisten zullen vervolgens tentoongesteld worden tijdens het Unseen-event Amsterdam, dat van 22 tot 24 september loopt in Amsterdam.

Een van de finalisten van dit jaar is Tom Callemin, een Belgische kunstenaar. Klik hier om meer te weten te komen over zijn werk

ING en kunst

ING is al meer dan 43 jaar actief in de kunstwereld als verzamelaar, exposant en sponsor van musea, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam. De ING Collectie wil een cultuur van innovatie en verandering aanmoedigen, zowel binnen als buiten de bank. Een van de pijlers hiervan is het aanmoedigen van nieuw en opkomend talent via partnerships zoals de ING Unseen Talent Award voor getalenteerde fotografen en, in België, CREATIS, dat creatieve ondernemers steunt.

Tom Callemin, Belgium


Stefanie Moshammer, Austria


Robin Lopvet, France

 

Andrea Grützner, Germany


Alexandra Lethbridge, United Kingdom

 

 

Contacteer ons
Vanessa Zwaelens Head of External Communication
Vanessa Zwaelens Head of External Communication

Follow ING on