Skip to Content
Balthazar, Blackwave., Daniel Romeo Band en Typh Barrow treden op tijdens gratis ING Replugged Festival

Balthazar, Blackwave., Daniel Romeo Band en Typh Barrow treden op tijdens gratis ING Replugged Festival

Primeur: vier festivals bundelen voor het eerst de krachten om de Belgische muziek te vieren

Donderdag 17 juni 2021 - Brussel - Voor het eerst bundelen vier grote festivals in België hun krachten en bieden ze een digitaal festival aan: ING Replugged Festival. Iedereen zal op donderdag 24 juni in de late namiddag gratis kunnen kijken naar de optredens van niemand minder dan Balthazar, Blackwave., Daniel Romeo Band en Typh Barrow in Palais 12. Het concert dat Shadow to Live organiseert met de steun van hoofdsponsor ING België moet de muziek- en cultuursector een boost geven die meer dan een jaar in onduidelijkheid hebben geleefd. Deelnemers kunnen een bedrag naar keuze doneren aan het solidariteitsfonds LIVE2020, dat werd opgericht om de livemuzieksector in ons land te steunen.

ING Replugged is niet aan zijn proefstuk toe. De eerste editie van dit digitale concept bracht in december 2020 meer dan 100.000 toeschouwers samen voor een exclusief concert van Loic Nottet en Portland. ING Replugged komt nu terug op donderdag 24 juni om het échte zomerfestivalseizoen af te trappen met een digitaal evenement dat voor iedereen in België gratis toegangelijk is. De line-up is volledig Belgisch. Meer dan twee uur lang treden Balthazar, Blackwave., Daniel Romeo Band en Typh Barrow op vanuit Paleis 12 in Brussel tot in je woonkamer, terras of tuin. Het concert kan je bijwonen van 16.30u tot 18.30u. Voor de Belgische indierockgroep Balthazar wordt dit zelfs hun eerste concert sinds hun Europese tour in 2019 voor het album ‘Fever’.

Primeur: vier festivalorganisatoren samengebracht

Het is Shadow to Live die het digitaal concert organiseert in samenwerking met ING België om onze artiesten te ondersteunen, te eren en te vieren na een zwaar pandemiejaar. De bank is al jaren een belangrijke partner van cultuur en weet hoe cruciaal haar engagement is voor een sector die al meer dan een jaar in grote moeilijkheden leeft. Daarom zet ING, meer dan ooit, haar activiteiten voort met haar culturele partners. Voor dit concert werden dan ook vier festivalorganisatoren samengebracht om dit mee te organiseren, een primeur. Het gaat om Les Ardentes, Les Francofolies de Spa, Lokerse Feesten en Jazz Middelheim.

Steun Belgische artiesten via LIVE2020

Iedereen kan tickets voor het concert krijgen via www.replugged.be Enkel dan kan je het concert streamen. Deelnemers kunnen vrijwillig een bedrag schenken aan LIVE2020, het solidariteitsfonds dat vorig jaar in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting werd opgericht om de Belgische livemuzieksector te ondersteunen. Dat kan via een speciale QR-code.

Story image

 

Over de artiesten

  • Balthazar is een Belgische indierockgroep met een elektronisch sausje. Door gebruik te maken van een viool en een synthesizer onderscheiden ze zichzelf van de rest. Ook hun zeer intense liveshows zorgen ervoor dat je hen niet snel vergeet. Dit wordt hun eerste concert sinds hun Europese tour in 2019 voor het album ‘Fever’. Eerder dit jaar brachten ze hun nieuwe album ‘Sand’ uit. Dit album werd gesmaakt door het Belgische publiek want het stond wekenlang op nummer 1 in de lijst van bestverkochte albums in België. Eind dit jaar geven ze het beste van zichzelf in de Lotto Arena.
  • Blackwave.: het Antwerpse jazzy hiphopduo is uitgegroeid tot een rijzende ster in de Belgische hiphopscene. Het duo blijft haar publiek verrassen met nummers die zowel diep en nostalgisch als groovy en licht zijn. Eén ding is zeker, van zodra zij op het podium staan begint iedereen spontaan te dansen. Op 19 mei brachten ze hun gloednieuwe single ‘Recluse’ uit, een veelbelovend voorproefje voor hun volgende album.
  • Daniel Romeo: oprichter van de Daniel Romeo Band met als bijnaam de "bassist van de sterren", is een iconische elektrische bassist in de jazz- en popwereld. Hij is gekend voor zijn verrassende en gedurfde muziek. Zijn nieuwste en lang verwachte album ‘The Black Days Session’ is een combinatie van swing, funk en tederheid. Momenteel is hij volop bezig met de opnames van zijn nieuwe album dat eind dit jaar zal uitkomen.
  • Typh Barrow: een Belgische singer-songwriter, pianiste, componiste en coach van ‘The Voice Belgium’, neemt je mee naar de wondere wereld van pop, soul, jazz en blues. Haar laatste album ‘Aloha’ stond meteen op nummer één in de hitlijsten en voor dit album kreeg ze dan ook twee gouden platen. Ze wordt ook wel eens de Belgische Amy Winehouse (voor haar stem) en de Belgische Adele (voor haar kracht) genoemd.  En goed nieuws: in 2022 zal ze optreden in Vorst Nationaal.

- Einde bericht -

Aanvullende info (niet voor publicatie):

 

Downloads

Contacteer ons

Renaud Dechamps
Spokesman & Media Relations Manager, ING Belgium

E: renaud.dechamps@ing.com

T: +32478662158

Terug naar boven