Amateur en professioneel vrouwenvoetbal krijgen extra boost dankzij versterkt partnership tussen ING en KBVB

Amateur en professioneel vrouwenvoetbal krijgen extra boost dankzij versterkt partnership tussen ING en KBVB

ING en de KBVB blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bank is al jaren trouwe sponsor van De Rode Duivels en ons Referee Department. ING vergroot nu ook haar engagement in het vrouwenvoetbal.

Al van bij het begin van de samenwerking was de belangstelling van ING voor het vrouwenvoetbal groot. De bank stapte vanaf dag een mee in het verhaal om het vrouwenvoetbal te ondersteunen, net zoals ze dat in Nederland doet. Het partnership tussen ING en de KBVB is ook gelijkaardig aan dat tussen ING en de Nederlandse bond.

“Sinds 2010 zijn we partner van de KBVB, het nationale vrouwenteam inbegrepen. In 2019 hebben we ons partnership met de KBVB versterkt en stapten we mee in het plan “The World at our Feet”. Het is een logische volgende stap dat we nu, samen met de KBVB, onze schouders zetten onder de verdere groei en ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in België. We zijn trots dat we het amateurvoetbal voor meisjes verder zullen uitbouwen. Daarnaast zijn we launching partner van de “Scooore Super League”, zoals ING Nederland ook partner is van de “Vrouwen Eredivisie”. Bij ING ondersteunen we waar we in geloven en waar we voor staan: diversiteit. Hiermee willen we zowel jonge meisjes als vrouwen laten groeien in wat ze het liefste doen: voetballen! " 
Delphine Baise, Head of Sponsoring, Events & Field bij ING België

Het vrouwenvoetbal krijgt van ING een extra financiële injectie. En die zal in diverse takken voelbaar zijn. Zowel de Scooore Super League die dit seizoen van start is gegaan als onze Red Flames zullen hiervan kunnen genieten. Maar ook het amateurvoetbal zal er de vruchten van plukken. Daar zullen de clubs gestimuleerd worden om meer in te zetten op vrouwenvoetbal door onder meer “girls-only” competities op te zetten.

“We hebben van het vrouwenvoetbal een belangrijke pijler gemaakt in onze toekomstvisie en dankzij dit versterkte partnership kunnen de extra middelen integraal naar de promotie van het vrouwenvoetbal gaan. We zijn ING daar dan ook bijzonder erkentelijk voor.”
Katrien Jans, manager vrouwenvoetbal bij de KBVB

Sponsoring