Skip to Content
200 kinderen krijgen IT-bootcamp bij ING België

200 kinderen krijgen IT-bootcamp bij ING België

Tegen 2030 dreigen 30.000 IT-vacatures open te staan in ons land

Zondag 4 december 2022 – Brussel – Het tekort aan IT-profielen in ons land wordt steeds nijpender. Volgens de laatste cijfers van sectorfederatie Agoria staan er vandaag al 20.000 vacatures open die maar moeilijk ingevuld geraken. Dat aantal zou in 2030 met de helft oplopen tot 30.000. ING België zet alles op alles om IT-profielen aan te trekken en ziet de interesse voor informatica en technologie liefst van kinds af aangewakkerd. De bank organiseert daarom dit weekend samen met Devoxx4Kids en CodeFever een bootcamp waar 200 kinderen van medewerkers spelenderwijs kennismaken met robotica, elektronica en programmeren.

Ons land telt vandaag zo’n 220.000 digitale experten. De digitalisering en hoogconjunctuur doen de vraag naar deze profielen exploderen. Bij ING België is dat niet anders. De bank heeft IT-experten nodig om bijvoorbeeld de bankervaring van klanten via de smartphone of computer nog gemakkelijker te maken of om de strijd tegen cybercriminaliteit te blijven aangaan. Volgens technologiefederatie Agoria staan er vandaag naar schatting 20.000 vacatures open voor IT-profielen.

 

"Dat is een vacaturegraad van 9 procent van het aantal digitale experten in België. De vacaturegraad zal zeker niet afnemen, want de vraag naar digitale experts stijgt nog steeds sneller dan het beschikbare aanbod. Gezien de digitale versnelling in onze bedrijven en organisaties blijft deze trend aanhouden. Tegen 2030 verwachten we dat het aantal openstaande vacatures zal oplopen tot 30.000, een stijging met 50 procent.” Agoria

Van jongs af aan: 200 kinderen van ING-medewerkers warm maken voor IT

De digitale versnelling is ook binnen de bankensector onmiskenbaar. ING neemt haar verantwoordelijkheid daarin en organiseert dit weekend in haar gebouw aan de Sint-Michielswarande in Brussel een IT-bad voor maar liefst 200 kinderen tussen 7 tot 14 jaar. Ze werkt hiervoor samen met Devoxx4Kids en CodeFever, die IT-workshops organiseren op kindermaat.

“De ‘war on talent’ om de digitale evolutie bij te benen is al jaren aan de gang. ING wil ook de volgende generatie warm maken voor informatica en, als een ambitieus IT-bedrijf, zo de digitale kloof mee helpen dichten. Dat is onontbeerlijk in onze maatschappij waar de consument meer en meer aankopen of verrichtingen doet via de smartphone. We bieden de kinderen van onze medewerkers daarom de kans om een dag spelenderwijs onder te duiken in de wereld van IT. Zo zullen ze een robot programmeren en kennismaken met de metaverse. Er zijn ook activiteiten om hen goede internetmanieren aan te leren en hen beter te wapenen tegen de gevaren van cybercriminelen. In amper een dag tijd waren alle plaatsen volzet.” Johan Smessaert, head of IT Platforms van ING in België

De kinderen zullen ook kennis met Roblox, een gratis online platform voor games dat wereldwijd zo’n 220 miljoen spelers telt, voornamelijk jongeren. Dankzij de samenwerking tussen de Belgische Voetbalbond en ING is er voortaan ook #DEVILTIME te vinden: een universum met een voetbalstadion, een concerthal en diverse kleinere sportterreinen waar spelers kunnen rondlopen en uitdagingen aangaan. Bij ING België werken er meer dan 1.500 mensen met een IT-profiel.

 

 


 

Terug naar boven