Skip to Content
200 kansarme jongeren krijgen IT-bootcamp bij ING België

200 kansarme jongeren krijgen IT-bootcamp bij ING België

Zaterdag 25 mei 2024 – Brussel – Tweehonderd kansarme jongeren namen deel aan een IT-bootcamp bij ING België. In samenwerking met de vzw Devoxx4kids werden er vier verschillende workshops georganiseerd waarbij de jongeren op een leuke manier kennismaakten met robotica, programmeren, elektronica en veilig digitaal gedrag (cybersecurity). Na afloop van deze ontdekkingsdag overhandigde ING een cheque van 90.000 euro aan Devoxx4Kids. Met dit budget kan de vzw haar missie voortzetten om jongeren bewust te maken van technologie door nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Digitale vaardigheden stimuleren om de digitale kloof te dichten

In een digitale wereld is het belangrijk dat jongeren zich bewust zijn van de netiquette én dat ze de juiste vaardigheden meekrijgen. ING neemt haar verantwoordelijkheid daarin en organiseerde deze zaterdag in haar gebouw aan de Sint-Michielswarande in Brussel een IT-bad voor maar liefst 200 kansarme jongeren tussen 7 tot 14 jaar. Door haar IT-kennis en -ervaring ter beschikking te stellen, wil ING jongens en meisjes warm maken voor de wondere wereld van de technologie.

ING wil de volgende generatie warm maken voor informatica en, als een ambitieus IT-bedrijf, zo de digitale kloof mee helpen dichten. Dat is onontbeerlijk in onze maatschappij waar mensen meer en meer aangewezen zijn op digitale hulpmiddelen, zoals de apps op hun smartphone. We bieden deze kinderen daarom de kans om een dag spelenderwijs onder te duiken in de veelzijdige wereld van IT die dit allemaal mogelijk maaktJohan Smessaert, head of IT Platforms van ING in België

90.000 euro aan Devoxx4kids om digitale inclusie te bevorderen

Het educatieve deel van het project wordt al 10 jaar lang verzorgd door de vzw Devoxx4Kids, die IT-workshops organiseren op kindermaat. In de workshops kunnen kinderen leren programmeren en de kneepjes van robotica leren.

Aan het eind van een boeiende IT-bootcamp, overhandigde ING een cheque van negentigduizend euro aan Daniel De Luca, Worldwide Manager van Devoxx4Kids. ING België wil op deze manier bijdragen aan de verbetering van de digitale skills van alle jongeren.

### Einde van het persbericht ###

Voor meer informatie:

Renaud Dechamps, woordvoerder ING België

renaud.dechamps@ing.com

+ 32 497 47 16 04

DEVOXX4KIDS

Daniel de Luca : Managing Director

Daniel.deluca@devoxx.com

Over DEVOXX4KIDS

Devoxx4Kids wil kinderen helpen om creatiever om te gaan met computers. Ze spelenderwijs kennis laten maken met programmeren, computerlogica en het gebruik van de verschillende diensten op het internet.

Voor de eerste Devoxx4Kids in België moeten we teruggaan naar het jaar 2012, met toen een Nederlandstalige sessie (Gent) en een Franstalige versie (Brussel). Sindsdien zijn er verschillende andere Devoxx4Kids-teams ontstaan over de hele wereld en zijn er verschillende partnerships gevormd:

Tot op heden zijn er wereldwijd meer dan 500 Devoxx4Kids-dagen gepland, waar meer dan 20.000 kinderen aan hebben deelgenomen.

In België hebben er meer dan 20 Devoxx4Kids-dagen plaatsgevonden, waar sinds de start meer dan 1.000 kinderen aan hebben deelgenomen.

30% van de deelnemende kinderen waren meisjes, wat aantoont dat ook onder meisjes de interesse voor informatica aanwezig is.

De opkomst bij de Devoxx4Kids-dagen varieert van 15 kinderen op een kleine locatie tot meer dan 200 kinderen die op een leuke, doch leerrijke manier met computers leren omgaan.

Over ING

ING België is een universele bank die financiële diensten aanbiedt aan particulieren, ondernemingen en institutionele cliënten. ING Belgium S.A./N.V. is een dochtervennootschap van ING Group N.V. via ING Bank N.V. (www.ing.com). ​

ING is een wereldwijd actieve financiële instelling met een sterke Europese aanwezigheid die bancaire diensten aanbiedt via zijn werkmaatschappij ING Bank. De doelstelling van ING is om mensen in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk. De meer dan 60.000 werknemers van ING bieden diensten op het vlak van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in ruim veertig landen. ​

De aandelen van ING Groep noteren op de beurzen van Amsterdam (INGA NA, INGA.AS), Brussel en op de New York Stock Exchange (ADR's: ING US, ING.N).

Duurzaamheid maakt integraal deel uit van de strategie van ING, wat blijkt uit de leidende positie van ING in sectorbenchmarks. De Environmental, Social and Governance (ESG) rating van ING door MSCI werd in juli 2023 bevestigd met 'AA'. Sinds december 2023 beschouwt Sustainalytics het beheer van materiële ESG-risico's door ING als 'sterk'. Aandelen ING Groep zijn ook opgenomen in belangrijke duurzaamheids- en ESG-indexproducten van toonaangevende aanbieders Euronext, STOXX, Morningstar en FTSE Russell.

 

 

Contacteer ons

Renaud Dechamps
Spokesman & Media Relations Manager, ING Belgium

E: renaud.dechamps@ing.com

T: +32478662158

Terug naar boven